Actualitate

Gala Premiilor Media de Excelență – între monden și bun simț

<p />Așa cum ne-am obișnuit în fiecare an din ultimii 9, luna Mai găzduiește evenimentul cel mai așteptat de mass media clujeană: Gala Premiilor Media de Excelență.

La fel ca în fiecare an, echipa agenției Amprenta Advertising a organizat un eveniment demn de prima pagină a ziarelor (și nu doar pentru că e unul dedicat lor).

Detaliile organizatorice au facut și de data aceasta deliciul invitaților, de la primirea acestora, până la carisma prezentatorului Virgil Ianțu și momentul artistic prezentat de finalistul „Românii au talent” – Iustin Ianău, totul a fost realizat cu mult bun gust și grijă pentru oaspeți. Iar oaspeții s-au ridicat la înălțimea evenimentului, atât din punct de vedere vestimentar, cât și al factorului social, toate aceste elemente plasând Gala pe un loc fruntaș în topul evenimentelor mondene din Cluj.

Astfel, seara a început cu un scurt discurs al sponsorului principal, urmat de prezentarea reprezentanților din media clujeană și premiilor acordate de aceștia. Atenția instituțiilor media a fost concentrată pe sectorul non-profit, astfel organizațiile, asociațiile și fundațiile care desfășoară activități de într-ajutorare au facut obiectul principal al distincțiilor acordate de jurnaliști.

Pentru anul acesta, Monitorul de Cluj a ales să premieze Fundația „Părinți clujeni” pentru proiectul „Zâmbet de copil”, proiect care a dus la strângerea de fonduri pentru dotarea secției de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii și este unul din cele mai îndrăznețe planuri pe termen lung dezvoltate de această Fundație.

Trecând peste luptele politice duse la extrem zilele acestea, Gala Premiilor Media de Excelență a demonstrat că divergențele pot fi depășite într-o seară, în care „celălalt” este vedeta, o seară în care omul de lângă noi, omul dornic să ajute este cel care trebuie susținut cu orice preț.

Pentru mine, ca reprezentant neoficial al mass media clujeană, Gala Premiilor Media de Excelență a însemnat o dovada în plus a faptului ca în Ardeal, cel puțin, bunul simț și responsabilitatea primează. Nominalizații instituțiilor media sunt oameni care trăiesc pentru a-și ajuta semenii, iar a vedea că „ochii și urechile societății”, presa, apreciază acest lucru a fost o reconfirmare a faptului că lucrurile merg în direcția cea bună la Cluj.

Așteptăm cu mare interes ediția următoare, poate pentru că e una aniversară (10 ani), poate pentru că e an pre-electoral sau poate, pur și simplu, pentru a vedea dacă interesul pentru latura socială și umanitară crește  sau scade de la an la an.

abonare newsletter