Actualitate

Încep controalele în spitale

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/01/05-controale--hol coridor spitalul militar rp 01.jpg" border="0" align="right" /><br /><br />Spitalele din toată ţara vor fi controlate de echipe ale Ministerului Sănătăţii.

Scopul acţiunii este identificarea nivelului de acoperire cu medicamente şi materiale sanitare din spitale, dar şi evaluarea situaţiei financiare a unităţilor sanitare. Spitalele vor avea obligaţia să prezinte, transparent, modul în care cheltuie banul public şi să afişeze pe site-urile proprii bugetele de venituri şi cheltuieli. În prima etapă, vor fi verificte spitalele judeţene.
„O primă etapă o reprezintă verificarea spitalelor de urgenţă judeţene şi din municipiul Bucureşti şi este vorba despre 52 de unităţi. Vor urma alte unităţi din subordinea Ministerului Sănătăţii şi unităţi sanitare stabilite şi propuse de către direcţiile de sănătate publică în funcţie de ponderea pe care aceastea o au în acordarea de asistenţă medicală de spital”, a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii.
Echipele de control vor mai urmări şi cheltuielile pentru tratarea pacienţilor, dar şi cu utilităţile, modul de gestionare a programelor de sănătate, numărul pacienţilor ajunşi în spital în urgenţă şi câţi dintre aceştia au fost internaţi.
Potrivit Biroului de Presă al Ministerului Sănătăţii, acţiunea de verificare se va defăşura până pe data de 8 iunie, iar echipele au termen de a întocmi rapoartele de control în maxim 5 zile lucrătoare de la finalizarea acţiunii de control. Ministerul Sănătăţii va monitoriza continuu activitatea unităţilor sanitare. G.D.

abonare newsletter