Actualitate

Copiii clujeni vor să devină cineaști

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/22/educatiff/film-y_1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />EducaTIFF le-a pregătit tuturor elevilor o surpriză de proporții pentru acest an: un studio de film unde vor putea să-și realizeze propriile producții.

FILM-X este studioul de film computerizat, pentru copii şi adolescenţi, al Institutului de Film Danez. Cinci astfel de studiouri diferite oferă oportunitatea de a explora mediul cinematografic, punând la dispoziţie mijloacele necesare pentru dezvoltarea, punerea în scenă şi filmarea unor scurtmetraje în spaţiul fizic şi virtual. FILM-Y este versiunea mobilă a unuia dintre studiourile de la FILM-X din Copenhaga, ce se deplasează în diferite locuri pentru a le oferi copiilor şi adolescenţilor o ocazie unică de a-şi face propriul filmuleț.

FILM-Y le oferă participanţilor accesul către lumea magică a filmului, introducându-i în zona efectelor speciale şi a poveştilor. Lucrând în echipe, ei regizează, interpretează, filmează, montează şi compun coloana sonoră pentru propriile filme, pe care la final le pot lua acasă pe DVD.


Studioul Film-Y va poposi la Cluj-Napoca în perioada 1-17 iunie, la Muzeul de Artă, iar proiectul este realizat cu sprijinul Institutului de Film Danez și Petrom. În timpul săptămânii (de luni până vineri) la studio pot  participa grupuri școlare, iar sâmbăta și duminica atelierele sunt dedicate familiilor.

Vizitele se fac pe bază de programare, la adresa de e-mail gabibodea@cinemavictoria.ro, iar accesul la ateliere este gratuit.


FILM-Y, proiect în cadrul EducaTIFF, este realizat cu sprijinul Institutului de Film Danez, Danemarca deţinând preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2012. TIFF și Petrom te invită la studioul de film!

Ca și la ediția trecută, seminariile vor fi găzduite de Biblioteca județeană „Octavian Gog”, programul fiind următorul: 8 iunie – seminar dedicat elevilor din clasele V – VIII, respectiv 9 iunie – seminar pentru elevii de liceu.  Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.


 

abonare newsletter