Actualitate

Suporterii basci au plecat revoltați din România

<p />Athletic Bilbao a precizat, joi, într-un comunicat, că a transmis organizaţiilor care s-au ocupat de transferul suporterilor basci de la Arena Naţională la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti un protest oficial privind planificarea defectuoasă şi modul în care au fost trataţi fanii.

„Athletic Club doreşte să mulţumească tuturor fanilor pentru comportamentul exemplar avut la Bucureşti cu ocazia finalei Ligii Europa, atât pe străzile oraşului, pe stadion şi la aeroport, în ciuda dificultăţilor întâmpinate, mai ales la revenire. În ceea ce priveşte acest aspect, Athletic Club a înaintat un protest oficial organizatorilor responsabili cu transferul suporterilor pentru planificarea defectuoasă, deoarece nu au luat măsuri şi pentru modul în care au fost trataţi suporterii noştri”, se arată în comunicatul postat pe site-ul grupării basce.

Fanii lui Athletic Bilbao s-au plâns că au fost lăsaţi, pe Aeroportul Henri Coandă, să aştepte ore în şir fără explicaţii îmbarcarea în avioanele charter la revenirea în Spania şi au acuzat autorităţile române că i-au favorizat pe madrileni, permiţând decolarea aeronavelor acestora cu prioritate.

„Este o mizerie şi o ruşine. Imaginea României este una de lumea a treia”, a declarat un „socios” din Bilbao, Roberto Salcines, citat de Elcorreo.com, o publicaţie din Țara Bascilor. El a precizat că aeronava cu care trebuia să se întoarcă în Spania avea plecarea programată joi, la ora 03.00, dar a fost întârziată peste cinci ore.

abonare newsletter