Actualitate

Mitropolitul Andrei la Dialogurile TVR Cluj, pe tema „Avortul-Suprimarea vieții”

<p />Continuând binecunoscuta serie a dialogurilor TVR Cluj cu invitați de marcă ai lumii culturale și teologice din țară și străinătate, organizatorii acestui inspirat forum de dialog al Bisericii cu lumea l-au avut ca invitat, joi, 3 mai 2012, pe Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei.

Discuția moderată de Dr. David Ilie, directorul Fundației Clinice Pro-Vita din Cluj a fost purtată pe marginea temei „Avortul-Suprimarea vieții”, un subiect delicat, ocolit de massmedia și de autorități, dar prezent în statistici îngrijorătoare, de proporții genocidare.

Conform unei cercetări efectuate în luna aprilie a acestui an de Institutul de Politici Publice din București, în România se fac în medie 400 de avorturi pe zi, fapt care plasează țara noastră pe locul al patrulea în clasamentul ţărilor Uniunii Europene cu cele mai multe întreruperi de sarcină. Invitații „Dialogurilor TVR Cluj” au abordat subiectul legat de avort din punct de vedere teologic și medical, iar la final au răspunde întrebărilor venite din partea publicului.

Evenimentul a avut și o pauză muzicală, în care pianistul Bogdan Bohuș, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa Prof. dr. Adriana Bera, a interpretat Suita engleză a lui J. S. Bach.

abonare newsletter