Actualitate

18 morți în accidentele de circulaţie produse în perioada Paştelui

<p />În perioada sărbătorilor de Paşte, respectiv între 13 şi 15 aprilie, poliţiştii rutieri au înregistrat, la nivel naţional, 92 de accidente de circulaţie grave, care s-au soldat cu 18 persoane decedate şi 88 de răniţi grav, informează un comunicat al Poliţiei Române.

„Comparativ cu perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate scăderi ale tuturor indicatorilor, respectiv cu 34 mai puţine accidente grave, cu 13 mai puţine persoane decedate şi cu 36 mai puţini răniţi grav”, se mai arată în comunicat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, Christian Ciocan, în perioada 14-16 aprilie, au avut loc 69 de accidente rutiere grave, cu 19 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Cele mai grave accidente de circulaţie s-au produs pe raza judeţelor Alba, Arad, Călăraşi, Ialomiţa şi Iaşi, pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, respectiv pe fondul neatenţiei în conducere şi a depăşirilor neregulamentare”, se mai precizează în comunicatul Poliţiei Române.

Tot în perioada Paştelui, poliţiştii au acordat o atenţie sporită drumurilor naţionale care converg către punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria şi Ungaria, unde au organizat acţiuni comune cu poliţiştii rutieri din statele vecine.

Peste 2.300 de poliţişti au constituit dispozitive pe toate sectoarele de drum, iar traficul rutier a fost supravegheat pe cele mai aglomerate tronsoane cu două elicoptere ale Ministerului Administraţiei şi Internelor.

abonare newsletter