Actualitate

Victime ale metodei „Accidentul”. Doi bătrâni au rămas fără 36.000 de lei în urma unei înșelăciuni.

Doi vârstnici din Baia Mare au rămas fără economii, fiind înselați prin metoda „Accidentul” de falși medici de Urgențe.

Doi vârstnici din Baia Mare, victime ale metodei „Accidentul”, au rămas fără 36.000 de lei/Foto: Depositphotos.com Doi vârstnici din Baia Mare, victime ale metodei „Accidentul”, au rămas fără 36.000 de lei/Foto: Depositphotos.com

 

 


Cei doi vârstnici au devenit victime sigure după ce un necunoscut s-a prezentat la ușa acestora spunându-le că copilul lor a fost victima unui grav accident de circulație. Astfel, infractorul a obținut de la cei doi 36.500 lei. Escrocii au fost arestați preventiv după ce au fost prinși în flagrant.

 


Săptămâna trecută, joi, polițiștii au fost sesizați de către două persoane vătămate cu vârstele de 76 și 80 de ani cu privire la faptul că, au fost victimele unor infracțiuni de înșelăciune. 

„În fapt, acestea ar fi fost apelate pe telefoanele fixe pe care le dețin, de către persoane necunoscute, care s-au prezentat ca fiind medici în cadrul secțiilor de Urgențe ale unor spitale și le-ar fi indus în eroare că membri de familie ai acestora (fiu sau nepot) ar fi suferit accidente grave și sunt necesare intervenții chirurgicale costisitoare, fapt care le-a creat o stare de temere. În scopul efectuării acelor prestații medicale, făptuitorii le-au solicitat persoanelor vătămate să remită unui bărbat, care s-a prezentat în scurt timp la locuințele acestora, diferite sume de bani (în total suma de aproximativ 36.500 lei)”, potrivit Poliției Române. 


CITEȘTE ȘI: 
Pensionară păgubită cu 6.500 de euro şi 16.000 de lei prin metoda „Accidentul”

Potrivit Poliției, grupul infracțional ar fi fost implicat și în alte cauze similare. Astfel, anchetatorii au documentat activitatea grupării, fiind stabilite date pentru alte patru infracţiuni similare, comise în 11 şi 12 aprilie.

Activitățile de urmărire penală sunt în desfășurare, în scopul identificării și probării vinovăției tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune comise în ultima perioadă cu acest mod de operare.


Cum acționează infractorii prin metoda „Accidentul”

„În urma activităților de urmărire penală desfășurate în această cauză, dar și în cauze similare cercetate în cursul acestui an, a reieșit că făptuitorii reușesc pe parcursul unor convorbiri telefonice să convingă persoanele vătămate că vorbesc cu medici din cadrul unități spitalicești ori chiar cu membri de familie care ar fi fost victime ale unor accidente”, arată sursa citată. 

De regulă, oamenii se încred în asemenea persoane care, sub falsă identitate, în spatele unei voci, solicită diferite sume de bani pentru prestațiile medicale. Cu toate că făptuitorii solicită în mod absolut nejustificat remiterea unor sume de bani (pentru plata unor intervenții chirurgicale urgente, transfer cu elicopterul, etc.) reușesc că convingă persoanele vătămate să remită unor persoane, care se prezintă la domiciliul acestora și care afirmă că sunt fie asistentul medicului chirurg, care urmează să facă intervenția, fie reprezentant al casei de asigurări de sănătate, care acoperă doar parțial intervenția chirurgicală. De asemenea, făptuitorii exploatează datele despre membri de familie ai victimelor după ce reușesc să le obțină chiar de la aceștia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat care a înșelat un bătrân prin „metoda Accidentul” a murit într-un accident rutier

Ultimele Stiri
abonare newsletter