Actualitate

La un pas de tragedie. Autospecială de pompieri, deplasare riscantă prin fața trenului. Șoferul, cercetat disciplinar.

Șoferul unei autospeciale de pompieri a evitat la limită impactul cu un tren, în Câmpia Turzii, iar acum este cercetat pentru punerea în pericol a vieții echipajului de intervenție.

Șoferul unei autospeciale de pompieri, cercetat disciplinar pentru că a pus în pericol viața echipajului/Foto: banat24 Facebook.com Șoferul unei autospeciale de pompieri, cercetat disciplinar pentru că a pus în pericol viața echipajului/Foto: banat24 Facebook.com

 

 


O autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, s-a deplasat riscant, marți, peste trecerea la nivel cu calea ferată, în cadrul unei intervenții pentru stingerea unui incendiu în municipiul Câmpia Turzii. 

 


„Marți, în jurul orei 11:20, pompierii din cadrul Detașamentului Turda au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de locuit situată pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii”, potrivit ISU Cluj. 

Cercetat disciplinar după ce a pus viața echipajului de intervenție în pericol 

La fața locului au fost alocate două autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autoscară și, preventiv, un echipaj SMURD.


„Pentru gestionarea optimă a intervenției, forțele s-au deplasat pe două trasee diferite, unul dintre acestea fiind peste trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Republicii din municipiul Câmpia Turzii”, arată sursa citată. 

CITEȘTE ȘI: 
Ambulanță care transporta un pacient în Cluj-Napoca, implicată într-un accident. Doctorul, asistentul medical și pacientul au ajuns la spital.

În timpul deplasării, șoferul autospecialei a apăsat accelerația și a fost la un pas de tragedie, trecând riscant prin fața unui tren. 


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a demarat în regim de urgență cercetarea disciplinară  care se impune pentru analizarea celor întâmplate și tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această situație ce a pus în pericol viața echipajului care a încadrat autospeciala de intervenție. 

„În acest context, vor fi analizate și prevederile privind circulația pe drumurile publice, normele și regulamentele interne, precum și cele cele care vizează codul de etică și deontologie a personalului”, arată ISU Cluj la solicitarea monitorulcj.ro


O altă măsură dispusă a fost înlocuirea din serviciu a conducătorului auto al autospecialei de intervenție, iar până la finalizarea verificărilor acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ. De asemenea, șoferul autospecialei va fi supus unui evaluări psihologice, iar eventuala repunere a acestuia în serviciul operativ, în calitate de conducător auto, va fi realizată în urma unei reinstruiri. 

Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a fost informat despre incident în vederea aplicării măsurilor în conformitate cu reglementările privind circulația pe drumurile publice.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj dezaprobă ferm neglijența conducătorilor autospecialelor cu regim de circulație prioritară care prin astfel de comportamente pun în pericol viața și vor fi dispuse măsurile care se impun, cu maximă celeritate”, arată ISU Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O fată de 16 ani a murit şi 4 tineri au fost răniţi. Maşina în care erau a fost lovită de un tren

Ultimele Stiri
abonare newsletter