Actualitate

Gimnast român de etnie maghiară, torturat de colegi. Kelemen Hunor: „Acest lucru nu poate fi lăsat fără consecinţe”.

Un gimnast în vârstă de 15 ani din lotul național ar fi fost agresat de doi colegi în timpul cantonamentului de la Reșița, din motive de natură etnică. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că minorul „a fost torturat doar pentru că este maghiar”.

Minor de etnie maghiară, torturat de colegi la lotul de gimnastică/Foto: IPJ Cluj Minor de etnie maghiară, torturat de colegi la lotul de gimnastică/Foto: IPJ Cluj

 

 


Incidentul ar fi avut loc în cantonamentul selecţionatei de gimnastică juniori a României de la Reşiţa, potrivit Prosport.ro Doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap, apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină. Când a reuşit să scape, băiatul a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit.

Polițiștii din Reşiţa au demarat o anchetă din oficiu, în lipsa unei plângeri, cu privire la informaţiile apărute în presă, potrivit cărora un minor a fost bătut şi a suferit alte abuzuri, respectiv a fost privat de libertatea personală în cantonament, potrivit IPJ Caraș-Severin. 


„A fost torturat doar pentru că este maghiar”

Liderul UDMR Kelemen Hunor i-a îndemnat, vineri, pe liderii statului român să acţioneze în cazul de abuz în care sportivul de 15 ani a fost umilit „doar pentru că este maghiar”.

„Până aici şi nu mai departe” – a spus preşedintele UDMR într-un mesaj video postat vineri pe pagina sa de socializare. „Băiatul abuzat a fost legat, ras în cap, bătut, i s-a dat să bea alcool, i s-a aruncat cenuşă în cap şi au mimat cu el jocuri sexuale”, a relatat Kelemen Hunor. Potrivit acestuia, cazul șocant a fost posibil din cauza campaniei antimaghiare a AUR şi pentru că societatea românească a tolerat ani de zile discursul de ură fără să spună un cuvânt.


În cauză a fost deschis un dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a petrecut incidentul. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Minor de 9 ani, bătut de concubinul mamei, în Dej. Bărbatul a fost arestat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter