Actualitate

Vremea se strică în toată țara. Clujul, sub Cod portocaliu de vânt puternic.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii, care vor afecta, începând de luni seara, treptat, întreaga ţară.

Cod galben și Cod portocaliu de vânt și vijelii în toată țara. Sursă foto: arhivă monitorulcj.ro Cod galben și Cod portocaliu de vânt și vijelii în toată țara. Sursă foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de Cod galben şi Cod portocaliu de vânt şi vijelii, care vor afecta, începând de luni seara, treptat, întreaga ţară.

Pe intervalul 1 aprilie, ora 20:00 - 2 aprilie, ora 8:00, a fost publicată o atenţionare Cod galben potrivit căreia vântul se va intensifica treptat în Banat, Crişana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei şi în Maramureş, cu viteze de 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70 km/h, iar în a doua parte a nopţii va avea aspect de vijelie.

În Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăşi 100...110 km/h. Atenţionarea este valabilă în jumătatea vestică a ţării.


Zonele vizate de atenționarea meteo/ Sursa: ANM



Pentru ziua de marţi, 2 aprilie, a fost emisă o avertizare Cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului valabilă în 19 judeţe şi în Capitală. 

În intervalul orar 8:00 - 18:00, această avertizare va afecta judeţele Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Cluj, Alba, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ şi Botoşani, iar mai ales după-amiaza şi judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila şi zona continentală a judeţelor Constanţa şi Tulcea.


Zonele vizate de atenționarea meteo/ Sursa: ANM



Vor fi viteze, în general, de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 120 km/h.

Restul teritoriului este vizat, marţi, de o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului şi vijelii, valabilă în intervalul 8:00 - 22:00. Vântul va avea intensificări susţinute în toată ţara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 90...110 km/h.

La altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitaţii mixte, iar în Munţii Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali se vor acumula cantităţi de apă de 10...20. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo, 1 aprilie. Temperaturi de vară la început de săptămână.

abonare newsletter