Actualitate

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. Trei inculpați au fost reținuți - între ei, și un cetățean străin.

Trei traficanți de droguri de risc și de mare risc au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau substanțe consumatorilor din Cluj-Napoca.

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. FOTO: DIICOT Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. FOTO: DIICOT

 

 


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus joi, 28 martie, reținerea a trei inculpați (unul cetățean străin), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

 


Cei trei au fost prinși în flagrant în timp ce încercau să vândă kilograme întregi de substanțe interzise pe raza municipiului Cluj-Napoca.

„Măsurile au fost luate după ce aceștia au fost prinși în flagrant în două locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca,  în timp ce unul deținea asupra sa, în scopul comercializării, cantitățile  de aproximativ 1 kilogram de canabis, 1 kilogram de substanță cristalină 4MMC, 120 grame ketamină, circa 90 grame MDMA,  41 comprimate ecstasy, precum și sumele de 157.400 lei și 35.375 euro, iar ceilalți doi  posedau 50 grame canabis, 20 grame cocaină în amestec cu fenacetină și 80 grame  ketamină și acestea destinate vânzării”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.


Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. FOTO: DIICOT

Unul dintre inculpanți depozita la domiciliul său substanțe psihoactive, destinate revânzării.

„Cu privire la primul inculpat s-a reținut și faptul  că, la aceeași data, a deținut și depozitat fără drept la locuința sa (ascunsă printre produse alimentare), în scopul comercializării,  cantitatea de  peste 265 grame canabis (drog de risc).


Probatoriul administrat în cauză a relevat și faptul că acesta a comercializat în mod repetat, pe parcursul anului 2023, diferite cantități de canabis, destinate revânzării, iar un alt inculpat a deținut și predat o cantitate de cocaină, descoperită și indisponibilizată pe parcursul unei alte acțiuni”, a mai arătat DIICOT.

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. FOTO: DIICOT

Ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, față de ceilalți doi procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Cluj luând, la data de 30.03.2024, măsura controlului judiciar.


„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai transmis DIICOT.

Rețea de traficanți de droguri din Cluj, destructurată de DIICOT. FOTO: DIICOT

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Grupare din Cluj care se ocupa cu trafic de substanțe dopante și droguri cu grad mare de risc, anihilată de DIICOT. Ofereau „consultanță” într-o sală de fitness. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter