Actualitate

Grupare din Cluj care se ocupa cu trafic de substanțe dopante și droguri cu grad mare de risc, anihilată de DIICOT. Ofereau „consultanță” într-o sală de fitness. FOTO

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 5 persoane din Cluj cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc. Ofereau „consultanță” într-o sală de fitness

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 5 persoane din Cluj cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc/ Foto: Poliția Română Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 5 persoane din Cluj cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc/ Foto: Poliția Română

 

 


Procurorii DIICOT au destructurat o grupare de culturiști din Cluj-Napoca care producea și vindea substanțe dopante.

 


Aceștia ofereau „consultanță” la o sală de fitness.

„La data de 28.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor   de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc ,  trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc ( în formă continuată) precum şi trafic de droguri de mare risc.


Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, la începutul anului 2023, inculpații au constituit, pe raza municipiului Cluj Napoca, un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanțe dopante cu grad de mare risc în schimbul unor sume importante de bani.

Totodată, inculpații au oferit  clienților și „consultanță” cu privire la  modul de administrare a substanțelor (parte dintre acestea ascunse într-o sală de fitness), ignorând cu desăvârșire riscurile pentru sănătatea consumatorilor.


La data de 27.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciului Antidrog și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca au pus în aplicare 13 mandate de  percheziție domiciliară pe raza județului Cluj,  la locuințele și sediile unor societăți comerciale folosite de membrii grupului infracțional,  fiind identificate și ridicate peste 16 kilograme de substanță albă pulverulentă, 5 recipiente gradate din sticlă si  pâlnii din plastic destinate producerii substanțelor dopante, 15 recipiente de mari dimensiuni ce conțin substanțe lichide despre care exista bănuiala rezonabilă că au fost folosite pentru producerea de  substanțe dopante ori psihoactive, 11.146 de comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole și sticluțe ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, o fiolă FENTANIL, 2 fiole KETAMINA, 2 pliculețe din material plastic având în interior o substanță pulverulentă, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartușe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piață de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux,  sumele de 39.678 lei, 32.580 euro și 500 USD, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost descoperită o locație care a fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanțelor dopante.
În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a unui inculpat și măsura controlului judiciar față de ceilalți patru. Împotriva încheierii, cu referire la ultima dispoziție a instanței, procurorii DIICOT- Structura Centrală au formulat contestație. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Gruparării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit DIICOT.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanți de droguri, prinși în flagrant în Cluj-Napoca. Vindeau sute de grame de cristale. FOTO/VIDEO

Mărturia unui fost dependent de droguri din Cluj: „Începeam să fiu dependent de jocuri și atunci am cunoscut prima dată canabisul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter