Actualitate

Pseudo IT-ist, reținut de polițiștii clujeni pentru înșelăciune și fals informatic. Prejudiciu de zeci de mii de lei, în urma „serviciilor de consultanță”.

Un tânăr din Dej, care pretindea că este „specialist” în domeniul IT, a fost reținut de polițiștii clujeni pentru infracțiuni de înșelăciune și fals informatic.

Servicii IT, prestate de un impostor. Bărbat reținut pentru fals informatic și înșelăciune/Foto: pexels.com Servicii IT, prestate de un impostor. Bărbat reținut pentru fals informatic și înșelăciune/Foto: pexels.com

 

 


Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Dej, a fost arestat preventiv 30 de zile, joi, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și fals informatic.

Servicii IT, oferite de un impostor

Potrivit datelor din ancheta derulată de polițiștii clujeni, în decursul lunii decembrie 2021, dar și în intervalul lunilor martie-iunie 2023, pretinzând calitatea de specialist în domeniul IT și de consultant în domeniul publicitar, sprijinit de o tânără de 22 de ani, din județul Bacău, bărbatul ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale din domeniul serviciilor de cazare și masă.


CITEȘTE ȘI: 
Victime ale înșelăciunilor online. Cum pierd bani românii cu un simplu „LIKE”?

„Acesta le-ar fi garantat verbal și prin documente contabile în format electronic, prestarea unor servicii care ar contribui la promovarea restaurantelor și societăților comerciale prejudiciate.

Prin săvârșirea faptelor, persoanelor vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 24.000 lei”, informează, vineri, IPJ Cluj.


În baza probatoriului administrat, tânărul a fost rețiunut pentru 24 de ore, fiind ulterior prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile.

Totodată, polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și complicitate la fals informatic față de tânăra de 22 de ani, în vederea depistării și luării măsurilor legale.


Cercetările sunt continuate sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victime ale reclamelor de pe rețelele sociale. Noi metode de înșelăciune în mediul online, prin intermediul fraudelor din investiții.

Ultimele Stiri
abonare newsletter