Actualitate

Clujul va fi conectat de Zurich, prin zboruri directe operate de Swiss International Air Lines

Cluj-Napoca va fi conectat de orașul Zurich, de luna aceasta, prin zboruri operate în premieră de compania aeriană Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Clujul va fi conectat de Zurich, prin zboruri directe operate de Swiss International Air Lines. Foto: Aeroportul Cluj Clujul va fi conectat de Zurich, prin zboruri directe operate de Swiss International Air Lines. Foto: Aeroportul Cluj

 

 


Compania aeriană Swiss International Air Lines va opera, în premieră, zboruri de la Cluj. Începând cu data de joi, 28 martie, clujenii vor putea zbura direct la Zurich, capitala turistică a Elveției, de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

 


Prima aeronavă Swiss International Air Lines va ateriza pe aeroportul din Cluj în aceeași zi, la ora 09:55. Lansarea zborurilor va fi marcată printr-un eveniment care va avea loc la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj și la care vor participa Ambasadorul Confederației Elvețiene în România, E.S. Mario Baggi, Directorul Vânzări Lufthansa Group, Dl. Stephan Linhart, consuli onorifici aflați la Cluj-Napoca, oficialități județene și locale, reprezentanți ai companiei aeriene, ai Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj, precum și reprezentanți ai instituțiilor din perimetru.

Zborurile vor fi operate cu 3 frecvenţe săptămânale, în zilele de luni, joi şi duminică, iar biletele pot fi rezervate pe site-ul companiei aeriene www.swiss.com


 Clujul, conectat cu cel mai mare oraș al Elveției

Zurich este cel mai mare oraş al Elveţiei, bine cunoscut ca centrul cultural, economic şi industrial al ţării şi unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii. Orașul găzduiește mai multe instituții financiare, giganți bancari, piaţa de valori, corporaţii naţionale şi internaţionale şi respectiv majoritatea centrelor de cercetare și dezvoltare europene cu sediul la Zurich. Denumit şi poarta Alpilor, Zurich este oraşul cu cel mai mare nivel de trai din lume care a devenit o destinaţie turistică atractivă.

Aeroportul se află la 13 kilometri nord de centrul orașului Zurich și deservește zona metropolitană Zurich. Acest aeroport este tranzitat anual de peste 22 milioane de pasageri şi este de asemenea, principalul hub aerian pentru Swiss International Air Lines.


David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Stabilirea unor conexiuni aeriene între Cluj-Napoca și Zurich este un moment așteptat de mulți pasageri și suntem încântați de faptul că Aeroportul Internațional Cluj va răspunde nevoilor de conectivitate între cele două regiuni, fie că este vorba despre traficul business sau leisure. Decizia unei noi companii aeriene, Swiss International Air Lines de a opera zboruri spre principala sa bază de operaţiuni din Zurich şi mai departe spre multe destinaţii din marile aeroporturi ale lumii, vor asigura astfel diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga Transilvanie.”

Swiss International Air Lines Ltd (Swiss) este principala companie aeriană a Elveţiei operând zboruri din hub-urile Zurich şi Geneva către peste 100 de destinații din 50 de țări din întreaga lume: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia. Baza principală este la Aeroportul Internațional Zurich (ZRH). SWISS face parte din Grupul Lufthansa și membru al Star Alliance, cea mai mare rețea de companii aeriene din lume.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Extinderea terminalului de plecări de pe Aeroportul Cluj, finalizată la sfârșitul lunii mai. Cum va arăta și ce facilități va avea terminalul? - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter