Actualitate

Investiții de peste un milion de euro din fonduri europene pentru siguranța rutieră, derulate de CJ Cluj

Peste un milion de euro pentru creșterea siguranței rutiere: Consiliul Județean Cluj va achiziționa, din fonduri europene, echipamente electrice pentru marcarea și curățarea drumurilor județene.

CJ Cluj va achiziționa, din fonduri europene, echipamente electrice pentru marcarea și curățarea drumurilor județene. FOTO: CJ Cluj CJ Cluj va achiziționa, din fonduri europene, echipamente electrice pentru marcarea și curățarea drumurilor județene. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare pentru un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene.

 


Proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă vizează dotarea Consiliului Județean cu echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județul Cluj. În acest sens, urmează a fi achiziționate două ansambluri formate din unitate de propulsie acţionată electric și maşină de mică capacitate (AIRLESS) manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric. Acestea vor fi utilizate pentru activităţile de executare a marcajelor rutiere şi pentru curăţarea zonei drumului. Aceste echipamente vor fi electrice, contribuind, astfel, la protecția mediului înconjurător.

„Infrastructura rutieră rămâne o prioritate a forului administrativ județean întrucât suntem conștienți de importanța acesteia pentru dezvoltarea economico-socială a întregului județ. Vorbim, acum, despre o investiție care completează programele de lucrări de modernizare, reabilitare și întreținere a drumurilor județene pe care le derulăm și cu ajutorul căreia vom reuși să oferim, în plus, condiții sigure de circulație pe drumurile pe care le avem în administrare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea investiției este de 5.121.216,66 lei, inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Sute de noi treceri de pietoni suprailuminate

Reamintim faptul că forul administrativ județean a mai depus spre finanțare încă un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere, care prevede iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi. Trecerile de pietoni vor fi iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic. 


Lucrări de întreținere pe DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1

Amintim că, luni, Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 108C Gârbău – Aghireșu – Leghia – DN 1. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de aproape 22,5 kilometri, cuprins între kilometrul 0+000 și 22+450. În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți pe raza localității Aghireșu.


De asemenea, urmează a fi derulate operațiuni constând în întreținerea părții carosabile prin frezarea zonelor deteriorate și tratarea burdușirilor și a tasărilor, colmatarea rosturilor, refacerea terasamentelor deteriorate, ridicarea la cotă a căminelor existente, asigurarea scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, completarea de acostamente, asigurarea esteticii rutiere prin tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului, curățarea albiilor sub poduri, realizarea de accese pe raza localității Leghia, întreținerea drumurilor laterale, refacerea trotuarelor cu pavaj din dale și refacerea bordurilor deteriorate în localitățile Aghireșu și Leghia.

Totodată, sectorul de drum situat pe raza localității Gârbău, în lungime de 3,2 kilometri, de la kilometrul 0+000 la kilometrul 3+200, va fi asfaltat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Microbuze electrice pentru elevii din Cluj. Consiliul Județean a aprobat un proiect de 5 milioane de euro pentru transportul școlar, cu fonduri de la AFM.

Ultimele Stiri
abonare newsletter