Actualitate

Tragedia marii actrițe Gina Patrichi. Care au fost ultimele sale cuvinte? Era născută pe 8 martie.

De 8 Martie, monitorulcj.ro aduce în prim-plan doamnele și realizările lor. Tragedia marii actrițe Gina Patrichi, care s-a stins din viață la doar 58 de ani. Dacă ar fi trăit, ar fi împlinit 88 de ani, chiar de Ziua Femeii.

Tragedia marii actrițe Gina Patrichi, născute pe data de 8 martie/Foto: Gina Patrichi Facebook.com Tragedia marii actrițe Gina Patrichi, născute pe data de 8 martie/Foto: Gina Patrichi Facebook.com

 

 


Gina Patrichi a strălucit pe scena Tearului Bulandra și în filme. A fost un spirit neobosit și rebel plin de stil, care s-a stins la doar 58 de ani, din cauza unui cancer. 

 


Cariera sa excepţională, înseamnă peste 50 de roluri jucate pe scenele teatrelor din Galaţi şi Bulandra din Bucureşti și peste 30 de roluri în film. De asemenea, marea actriță a adunat 160 de personaje întruchipate în piesele Teatrului Naţional Radiofonic, dar şi zeci de roluri în Teatrul Naţional de Televiziune şi în filme şi seriale TV, potrivit Newsweek.ro

În 1952, la doar 16 ani, fără ştirea părinţilor, se înscrie la examenul de la Institutul de Teatru, unde va recita „Mama” lui George Coșbuc, în fața comisiei formate din uriașe personalități: Aura Buzescu, Al. Șahighian, George Dem. Loghin și A. Pop Marțian.


Comisia îi sugerează că este prea tânără pentru a deveni studentă la teatru, însă, după trei zile, află că este admisă, deși avea studiile liceale neîncheiate. Va studia la clasa profesoarei Aura Buzescu, recunoscută pentru fermitatea ei, dar care o va considera una dintre cele bune studente ale sale.

Asta nu o va împiedica pe Gina cea năbădăioasă, alături de alți colgi să înceapă să să întârzie sau să absenteze de la cursuri. În anul III, „cuțitul ajunge la os” și este exmtriculată.


A urmat o perioadă destul de tulbure, plină cu încercări de a-și câtiga existența făcând munci care mai de care mai diverse: a vândut înghețată, a cochetat cu circul, a încercat să se angajeze la o fabrică de tricotaje şi a fost bibliotecară la fostul Cazino din Stațiunea Mamaia.

Citește continuarea articolului pe Newsweek.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când a fost sărbătorită prima oară Ziua Femeii? Ce s-a întâmplat în România cu data de 8 martie?

Etichete: 8 martie ziua femeii
abonare newsletter