Actualitate

Legea „2 Mai” a fost adoptată de deputați. Traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

Legea „2 Mai” a fost adoptată de deputați, iar traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.

Traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Sursă foto: Depositphotos.com Traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Sursă foto: Depositphotos.com

 

 


Legea „2 Mai” a fost adoptată de deputați, marți, cu 250 de voturi „pentru” și 21 „împotrivă”. 

 


Proiectul votat prevede majorarea pedepselor cu închisoarea la trei până la 10 ani în cazul efectuării de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi eliminarea posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

Totodată, proiectul completează în acest sens Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, modifică Legea nr.194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare şi completează art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, scrie Agerpres.ro


Legea înăspreşte pedepsele pentru operaţiunile cu substanţe cu efecte psihoactive care, în prezent, sunt de închisoare de la doi la şapte ani.

„Fapta persoanei care, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile prezentei legi, efectuează fără drept operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”, prevede proiectul.


De asemenea, „fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”.

„Nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 2 alin 2 şi art. 3 alin 2”, mai prevede proiectul.


Articole 2 şi 3 din lege se referă la pedepsele în cazul traficului de droguri de mare risc şi a traficului internaţional de mare risc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai, trimis în judecată pentru trafic de droguri, alături de părinți

Ultimele Stiri
abonare newsletter