Actualitate

A murit scriitorul Dinu Săraru. Cine a fost acesta şi ce reprezintă?

Scriitorul Dinu Săraru a murit la 92 de ani. Acesta a fost scenarist, scriitor, publicist și om de teatru.

Scriitorul Dinu Săraru a murit la 92 de ani/ Foto: Nicu Alifantis - Facebook Scriitorul Dinu Săraru a murit la 92 de ani/ Foto: Nicu Alifantis - Facebook

 

Dinu Săraru, mare scriitor, a murit la 92 de ani. Cine a fost acesta şi ce reprezintă el. Scriitorul Dinu Săraru a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat pe Facebook scriitorul Ştefan Mitroi, fost jurnalist la Adevărul, în anii 90, scrie Newsweek.ro


 

„A murit Dinu Săraru! În spatele acestei ferestre (casa omului de cultură - n.r.) am ascultat mii de poveşti. Dinu Săraru, cel care mi le spunea, a murit acum un sfert de oră!", a scris Ştefan Mitroi.


Maria Ţoghină, om de radio şi o apropiată a familiei Săraru a spus că „ne-a părăsit un titan al culturii naţionale”.

„Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale! Am pierdut un om special, pe care l-am preţuit şi a cărui prietenie m-a onorat! Rămâneţi în sufletul meu, maestre”, a scris Maria Ţoghină pe Facebook.


Cine a fost Dinu Săraru?

Dinu Săraru, scenarist, scriitor, publicist, om de teatru, s-a născut la 30 ianuarie 1932, la Râmnicu Vâlcea.

A debutat în presă la numai 18 ani, ca reporter la Radiodifuziunea Română şi a condus numeroase ziare şi reviste. Între anii 1977 şi 1990, a condus Teatrul Mic, fiind şi creator al Teatrului Foarte Mic, iar în perioada 2001-2004 a fost director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.


A fost membru al Uniunii Scriitorilor din 1961 şi membru fondator al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în 2001. A scris numeroase romane, printre care „Nişte ţărani”, „Clipa”, trilogia „Dragostea şi revoluţia”, „Un fluture alb cu sânge pe aripi”, „Iarba vântului”, „Trilogia ţărănească”, „Crimă pentru pământ”, „Ciocoii noi cu bodyguard”, iar unele dintre cărţile sale au fost ecranizate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

INCREDIBIL!!! Scriitor reclamat de vecini că are PREA MULTE CĂRȚI: „Se prăbușește blocul!”

A murit scriitorul și filosoful clujean Miklós Gáspár Tamás

abonare newsletter