Actualitate

Au fost identificați și amendați cei trei oameni fără suflet care au abandonat câini la Beliș

Trei bărbați au fost amendați de polițiștii clujeni pentru că ar fi abandonat doi câini în Poiana Horea-Beliș.

Clujeni sancționați pentru abandonul animalelor/Foto: pexels.com Clujeni sancționați pentru abandonul animalelor/Foto: pexels.com

 

 


Săptămâna trecută, trei bărbați au fost surprinși în timp ce încercau să abandoneze doi câini în zona Poiana Horea din comuna Beliș. Cazul a fost reflectat în mediul online, iar polițiștii clujeni au demarat cercetări în acest sens. 

Astfel, persoanele în cauză au fost identificate și sancționate de oamenii legii. 


CITEȘTE ȘI: 
Bărbatul care a abandonat trei câini într-o comună din Cluj, amendat cu 4.000 de lei

„La data de 15 februarie a.c., în urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin – Postul de Poliție Comunal Beliș au demarat activități din oficiu pentru identificarea și luarea măsurilor legale față de trei bărbați care au fost suprinși de o persoană, având intenția de a abandona doi patrupezi în localitatea Poiana Horea din comuna Beliș, județul Cluj”, informează, luni, IPJ Cluj. 

Vineri, bărbații în cauză au fost identificați de polițiști și invitați la sediul postului de poliție.


„Aceștia au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cuantumul sancțiunilor aplicate fiind de 5.000 de lei.

Polițiștii au continuat verificările pentru a stabili dacă patrupezii se află în siguranță, în custodia bărbaților, fapt care s-a confirmat”, arată sursa citată. 


Abandonarea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor, se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean amendat cu 15.000 de lei pentru că și-a abandonat câinele. Animalul a încercat disperat să intre în casă - VIDEO

abonare newsletter