Actualitate

Minorul din Turda care și-a lovit tatăl în cap cu toporul, condamnat la 6 ani într-un centru de detenție

Minorul din Turda care și-a lovit tatăl în cap cu un topor, a fost condamnat de către Tribunalul Cluj într-un centru de minori, pentru o perioadă de 6 ani.

Copilul și-a lovit tatăl cu mai multe lovituri de topor în cap/ Foto: pixabay.com Copilul și-a lovit tatăl cu mai multe lovituri de topor în cap/ Foto: pixabay.com

 

 


Un minor și-a atacat tatăl cu un topor la finalul lunii august 2023.

 


Potrivit actelor depuse la dosar, în jurul orei 1:25 dimineața în timp ce se afla acasă în Turda unde locuiește cu mama și tatăl său, adolescentul i-a aplicat acestuia din urmă mai multe lovituri la nivelul capului cu un „obiect tăietor-despicător”, adică un topor, cauzându-i leziuni traumatice care necesită peste 100 de zile de îngrijiri medicale, și care i-au pus în pericol viața. 

Ulterior copilul a fost arestat preventiv.


În data de 30 ianuarie 2024, Tribunalul Cluj a decis condamnarea tânărului pe o perioadă de 6 ani într-un centru de detenție din Craiova.

„Aplică inculpatului minor B.O.A., în prezent arestat preventiv la Centrul de Detenţie Craiova, măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe durata de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie sub forma omorului calificat”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.


Instanța a menținut măsura arestării preventive, decizie care e executorie, în vreme ce decizia de condamnare, luată în data de 30 ianuarie, poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ce se întâmplă în Turda? Un copil și-a lovit tatăl de mai multe ori cu toporul în cap

Crimă urmată de sinucidere? Tânără de 29 de ani, găsită moartă pe podea și un bărbat spânzurat în baie, în Turda

Ultimele Stiri
abonare newsletter