Actualitate

Bărbat de 60 de ani, prins beat la volan în Dâmbul Rotund. Acum are dosar penal.

Un clujean de 60 de ani a fost prins beat la volan, în timpul unui control în trafic, pe strada Tudor Vladimirescu din Cluj-Napoca. Acum are dosar penal.

Șofer beat, prins pe o stradă din Cluj-Napoca/Foto: Depositphotos.com Șofer beat, prins pe o stradă din Cluj-Napoca/Foto: Depositphotos.com

 

 


Luni, în jurul orei 17.35, polițiștii clujeni au depistat un conducător auto, de 60 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, deși se afla sub influența alcoolului.

 


„Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul testului indicând o concentrație de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat”, informează IPJ Cluj. 

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.


CITEȘTE ȘI: 
Tragedii pe șoselele din România. Peste 1.540 de morți și circa 3.550 de persoane rănite în accidente rutiere, anul trecut.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut peste 30% dintre accidente rutiere din România au fost produse de șoferii băuți, drogați și fără permis.

După cum arată Poliția Română, în anul 2023, au fost reţinute 225.887 de permise de conducere, dintre care 16.780 pentru contravenţia de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost descoperite 8.368 de infracţiuni de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, însumând, astfel, 25.148 de fapte de încălcare a legislaţiei din cauza consumului de alcool.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Accident rutier în Viișoara, provocat de un șofer băut. Acum are dosar penal

Ultimele Stiri
abonare newsletter