Actualitate

Atenționare meteo! Cod galben de vânt și viscol în Cluj și alte județe din țară, cu rafale de până la 110 km/h

O nouă avertizare de Cod galben de vânt în mai multe regiuni ale țării și de viscol în zonele înalte, inclusiv în zona montană a Clujului, emisă de meteorologi.

Avertizare meteo de vreme rea/Foto: Depositphotos.com Avertizare meteo de vreme rea/Foto: Depositphotos.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt valabilă pe parcursul zilei de joi în Banat, sudul Crişanei şi al Transilvaniei.

De asemenea, la altitudini de peste 1700 metri va fi viscol, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.


Cod galben de vânt și viscol în Cluj și alte regiuni ale țării/Foto: ANM

Potrivit ANM, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 40 - 50 km.

CITEȘTE ȘI: 
Temperaturi în creștere și ploi în majoritatea regiunilor țării. Zona de munte a Clujului, sub avertizare Cod galben de viscol și ninsori.

Ulterior, începând de joi seara de la ora 22:00 până vineri seara la aceeaşi oră, va fi în vigoare o altă atenţionare Cod galben, pentru Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei şi sud-vestul Olteniei, unde vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.


În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Avertizare meteo de ploi, lapoviță și ninsori în toată țara, inclusiv la Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter