Actualitate

Bărbat imobilizat la pat, mort în incendiul ce i-a cuprins casa din Muntele Săcelului

Un bărbat a murit, surprins de flăcările unui incendiu devastator ce i-a cuprins locuința, produs în noaptea de duminică spre luni, în localitatea clujeană Muntele Săcelului.

Casă cuprinsă de flăcări în Muntele Săcelului. Un bărbat a murit/Foto: ISU Cluj Casă cuprinsă de flăcări în Muntele Săcelului. Un bărbat a murit/Foto: ISU Cluj

 

 


Pompierii din cadrul Gărzii Băișoara și a Detașamentului Turda au intervenit în cursul nopții trecute pentru stingerea unui flăcărilor care a cuprins o casă de locuit din localitatea Muntele Săcelului, comuna Băișoara.  

 


La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, un echipaj SMURD și unul SAJ, unde au găsit casa de locuit, cu o suprafață de aproximativ 80 mp, cuprinsă în totalitate de flăcări. 

„Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani, imobilizat la pat, nu a putut să se evacueze și a fost surprins de flăcări înăuntrul casei. O femeie, în vârstă de aproximativ 80 de ani, a reușit să se evacueze până la sosirea forțelor de intervenție. Aceasta a fost consultată de către echipajele medicale și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”, informeză ISU Cluj. 


Intervenția pompierilor a fost una dificilă, având în vedere temperaturile sub -10°C și accesul dificil către locuința respectivă. A fost necesară realizarea unui dispozitiv de stingere din furtune pe o distanță de aproximativ 200m și pe o pantă considerabilă.

Intervenția pompierilor a împiedicat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite, iar cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Incendiu într-o casă din Baciu. O femeie de 70 de ani a ajuns la spital cu arsuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter