Actualitate

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Vremea se încălzește, la mijlocul săptămânii, apoi se răcește din nou.

Vremea va înregistra alternanţe termice semnificative în întreaga ţară, în intervalul 15 - 28 ianuarie.

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. FOTO: Visit Cluj Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. FOTO: Visit Cluj

 

 


Meteorologii au publicat prognoza pentru intervalul 15 - 28 ianuarie, pe regiunile țării. Vremea va avea perioade cu alternanţe termice semnificative pe parcursul următoarelor două săptămâni maximele termice urmând să ajungă în unele zile chiar şi la 12 grade în Dobrogea, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne ridicată la nivelul întregii ţări, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 


În Transilvania, va urma o răcire de scurtă durată în care temperaturile diurne nu vor mai trece de 2 grade, iar în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, local va fi ger, cu o medie a minimelor de -8 grade. Încălzirea estimată pentru mijlocul săptămânii va însemna o creştere a temperaturilor maxime până la o medie de 7 - 8 grade şi minime ce vor deveni uşor pozitive în dimineaţa zilei de vineri (19 ianuarie). Vremea se va răci din nou, iar în perioada 20 - 23 ianuarie, media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi zero grade, în timp ce minimele vor coborî până la -12 grade. După această perioadă este posibilă o nouă încălzire, astfel că pe timpul zilelor sunt estimate maxime de 2 - 4 grade, iar noaptea valori în general între -5 şi -3 grade. Temporar, vor fi precipitaţii la începutul intervalului, în 19 şi 20 ianuarie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi după 23 ianuarie.

La munte, vremea se va răci şi se vor înregistra medii regionale ale valorilor diurne de -8 grade. În noaptea de 16 spre 17 ianuarie, valorile nocturne vor scădea spre -12 grade, dar pe 18 ianuarie se estimează o încălzire semnificativă a vremii. Astfel, vor fi posibile maxime termice de 3 - 4 grade, iar în noaptea de joi spre vineri minime ce pot ajunge la 1 grad. În perioada 20 - 22 ianuarie, temperatura aerului va fi din nou în scădere, cu maxime termice în jurul a -8 grade şi minime ce pot scădea spre o medie regională de -13 grade. O nouă încălzire a regimului termic este posibilă după 23 ianuarie, când media maximelor va ajunge la 1 grad, iar minimele la -5 grade. Precipitaţii sunt prognozate pe aproape tot parcursul intervalului, dar cu probabilitate mai mare în ziua de 16 ianuarie, apoi în jurul datei de 19 ianuarie şi după 24 ianuarie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când scăpăm de frig în Cluj-Napoca? Prognoza meteo pentru toată săptămâna.

Ultimele Stiri
abonare newsletter