Actualitate

Zeci de permise de conducere reținute și peste 300 de kg de petarde confiscate, pe final de an, în Cluj.

Pe final de an, în decurs de câteva zile, polițiștii au confiscat mai bine de 300 de kg de petarde, iar zeci de șoferi au rămas pietoni din cauza vitezei și a conducerii sub influența alcoolului.

Sute de kilograme de materiale pirotehnice confiscate în Cluj, în perioada minivacanței de Revelion/Foto: pixabay.com Sute de kilograme de materiale pirotehnice confiscate în Cluj, în perioada minivacanței de Revelion/Foto: pixabay.com

 

 


În perioada Revelionului, în decurs de patru zile (30 decembrie 2023-2 ianuarie 2024), polițiștii clujeni au desfășurat o serie de acțiuni pe linia prevenirii și descurajării comiterii de fapte antisociale și a creșterii gradului de siguranță rutieră, situație în care au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei. 

 


Însă, în județul Cluj „nu au fost înregistrate evenimente care să afecteze grav ordinea și siguranța publică”, informează IPJ Cluj. 

Astfel, în privința acțiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice, în cele 4 zile polițiștii au constatat 11 infracțiuni și au confiscat peste 300 de kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 23.000 de lei.


CITEȘTE ȘI: 
Despăgubiri de 40.000 euro pentru o tânără care a orbit de la o petardă de Revelion. Procesul a durat 5 ani.

De asemenea, în urma acțiunii derulate pe principalele artere din județ, au fost constatate și aplicate 402 sancțiuni contravenționale la regimul rutier, în valoare de peste 200.000 de lei, fiind reținute 56 de permise de conducere, dintre care 21 pentru încălcare regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri. Totodată, polițiștii au constatat 11 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

De altfel, în perioada minivacanței de Anul Nou, românii au sunat de mai bine de 20 de ori pe minut la 112. O bună parte dintre apeluri au fost din cauza petardelor. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi copii de 6 ani, răniți grav după ce petardele pe care le țineau în mâini au explodat

Peste 50 de persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore. Intervenții inclusiv în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter