Actualitate

Atenție, șoferi! Poliția avertizează că se circulă greu din cauza vremii în județul Cluj și pe A10 Sebeș-Turda: „Adaptați viteza!”

Poliția avertizează că se circulă în condiții de iarnă duminică dimineața în județul Cluj și pe autostrada A10, Sebeș-Turda.

Se circulă în condiții de iarnă în Cluj / Foto: depositphotos.com Se circulă în condiții de iarnă în Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române avertizează că în Cluj, Bistrița Năsăud, Alba și alte județe din România ninge, iar pe alocuri se circulă în condiții de iarnă, în zona montană. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

 


Ninsoare slabă a fost semnalată duminică dimineața și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 -412) și A10 Sebeș-Turda, carosabilul fiind umed, fără depuneri pe carosabil. Și aici se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Polițiștii îi sfătuiește pe șoferi să fie mai precauți:


„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a transmis Centrul INFOTRAFIC.


Foto: depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Să fie zăpada vinovată? Mașină răsturnată între Râșca și Huedin. Două persoane, consultate de medici. FOTO

Cluj, sub cod galben și portocaliu de viscol și ninsori înainte de Crăciun. Rafale de vânt de 120 km/h la munte.

abonare newsletter