Actualitate

Iarna a revenit pe drumurile din zona de munte a Clujului. Acțiuni de deszăpezire și revizii pe drumurile județene.

Acțiuni de deszăpezire și de prevenire a poleiului, desfășurate de Consiliul Județean pe drumurile din Cluj.

Acțiuni de deszăpezire și de prevenire a poleiului, desfășurate de Consiliul Județean pe drumurile din Cluj. FOTO: CJ Cluj Acțiuni de deszăpezire și de prevenire a poleiului, desfășurate de Consiliul Județean pe drumurile din Cluj. FOTO: CJ Cluj

 

 


Joi, pe raza județului Cluj nu existau drumuri blocate, însă pe anume drumuri, mai ales în zona de munte, se circula în condiții de iarnă, fiind semnalate precipitații și ceață încă de la primele ore ale dimineții.

 


„Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic că, în cursul dimineţii zilei de joi, 7 decembrie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă din cauza averselor sub formă de ploaie, ninsoare și a ceții înregistrate în ultimele ore ale nopții și primele ore ale dimineții. Sunt afectate, cu preponderență, drumurile situate în zona de munte a județului, dar se acționează, inclusiv prin revizii, și în zonele aflate în apropierea limitei cu județul Sălaj”, a transmis CJ Cluj.

Reprezentanții instituției arată că, în cursul zilei de miercuri, 6 decembrie, s-a acţionat pe șase drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a două utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe șapte drumuri județene, cu șapte utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 40 de tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu două utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe nouă drumuri județene, cu 6 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 20 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu un utilaj. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri județene, cu patru utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant.


Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în acest moment se intervine pe 8 drumuri județene cu un utilaj, iar pe drumurile judeţene situate în zona Dej se intervine pe 3 drumuri județene cu două utilaje, fiind vizate drumurile care fac legătura cu județul Sălaj.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.


De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe, nemulțumit de deszăpeziri: „Pe niciun tronson nu s-a intervenit ca la carte. Am cerut colegilor să aplice sancțiuni”

Ultimele Stiri
abonare newsletter