Actualitate

Protest al taximetriștilor împotriva Bolt și Uber, în centrul Clujului. Au blocat traficul. FOTO

Taximetriștii clujeni protestează miercuri împotriva platformelor de ridesharing Bolt și Uber.

Protest al taximetriștilor, în centrul Clujului / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook Protest al taximetriștilor, în centrul Clujului / Foto: Info Trafic Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Un convoi de taximetriști a fost surprins miercuri, 22 noiembrie, în zona Sora din centrul Clujului. Taximetriștii clujeni protestează pentru retragerea avizului tehnic al platformelor de ridesharing precum Uber sau Bolt

 


„Cluj-Napoca este locul unde se desfășoară un protest la data de 22 noiembrie 2023, între orele 10:30 și 12:00, având ca obiectiv solicitarea retragerii avizului tehnic pentru platformele digitale de ridesharing. Aceasta este o consecință a încălcării prevederilor art. 6 din Legea 204/2019. Uber și Bolt, care ar trebui să aibă filiale înregistrate în România conform legii, operează din Estonia, respectiv Olanda. Conform Art. 29 din normele de aplicare, ADR are autoritatea de a retrage avizul tehnic în astfel de situații. Îndemnăm taximetriștii să se alăture protestului, deoarece credem că rezolvarea acestei probleme este posibilă doar prin unirea eforturilor noastre”, a transmis Asociația Taxi Transilvania, pe 15 noiembrie. 

Traficul a fost grav afectat de acest protest. 


„Evitați centrul. Protest al taximetriștilor care blochează intersecțiile”, îi avertizează un clujean pe șoferi, pe grupul INFO Trafic jud. Cluj. 

Protest al taximetriștilor în Cluj-Napoca / Foto: INFO Trafic jud. Cluj - Facebook

CITEȘTE ȘI:
Taximetriștii cer ca firmele de ride sharing să fie obligate să-și achite taxele la Cluj: „Suntem discriminați”

 


Taximetriștii clujeni protestează / Foto: INFO Trafic jud. Cluj 

Un protest similar a mai avut loc în iunie 2023, tot pentru soluționarea problemei concurenței neloiale a platformelor de ridesharing. Taximetriștii au atras și atunci atenția că platformele Bolt și Uber nu se supun acelorași condiții impuse serviciului de taxi, în România. 

Alte acțiuni similare au loc în prezent în mai multe județe ale țării. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Medicii de familie din Cluj solicită CNAS plata integrală a serviciilor medicale și amenință cu reducerea activității. „Pacienții nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate”

Taximetrist, amendat cu 500 de lei pentru că a refuzat o clientă maghiară. Boc: „Gestul nu reprezintă breasla taximetriștilor din Cluj”

Ultimele Stiri
abonare newsletter