Actualitate

Taxiurile din zona aeroporturilor, verificate de polițiști. Zeci de șoferi au fost amendați

Polițiștii au realizat, zilele trecute, acțiuni de verificare a taximetriștilor din proximitatea aerogărilor din țară. Au aplicat amenzi în valoare totală de peste 43.000 de lei.

Polițiștii verifică taxiurile din proximitatea aeroporturilor din România. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj Polițiștii verifică taxiurile din proximitatea aeroporturilor din România. FOTO: Facebook/ Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj

 

 


Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România.

 


Astfel, au fost verificate 189 de autovehicule, dintre care 6 microbuze, fiind legitimate 223 de persoane și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 43.020 de lei.

Pentru ce au fost date cele mai multe amenzi?

Din totalul sancțiunilor, 10 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 56 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 14 la alte acte normative.


Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare, fiind reținut și un permis de conducere.

Controalele nu s-au încheiat, anunță polițiștii

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.


La activitățile de control au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, de la rutieră, jandarmi, precum și reprezentanți ai Registrului Auto Român.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Amenzi de zeci de mii de lei, în urma verificărilor la stațiile GPL din Cluj. Ce nereguli s-au găsit?

Ultimele Stiri
abonare newsletter