Actualitate

Carosabilul umed face victime pe drumurile din Cluj. O mașină a ajuns într-un șanț, în Poieni - FOTO

Un accident rutier a avut loc, duminică, în localitatea Poieni, județul Cluj. În urma accidentului două persoane au ajuns la spital.

Accident în Poieni, Cluj/ Foto: ISU Cluj Accident în Poieni, Cluj/ Foto: ISU Cluj

 

 


Un accident rutier a avut loc, duminică, în localitatea Poieni, județul Cluj.

 


O mașină a ajuns într-un șanț, iar doi bărbați au fost transportați la spital.

„Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit în această dimineață la un accident rutier petrecut pe raza localității Poieni. În accident a fost implicat un singur autoturism, însă din fericire nu au existat victime încarcerate. Doi bărbați au primit îngrijiri medicale din partea paramedicilor SMURD, fiind ulterior transportați la spital pentru investigații suplimentare. În paralel, echipajele noastre au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, a transmis ISU Cluj.


„La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii au fost sesizați despre un accident rutier produs pe DN1 E60, în localitatea Poieni.
Din primele verificări efectuate la fața locului, s-a constatat că un bărbat, de 54 de ani, care conducea un autoturism înspre Oradea, într-o curbă la stânga ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare în condiții de carosabil umed, intrând în șanțul din partea dreaptă a sensului de mers, ulterior oprindu-se într-un podeț.
În urma evenimentului, atât conducătorul auto, cât și un pasager, de 54 de ani, au necesitat îngrijiri medicale. Testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ”, a transmis IPJ Cluj.

Recomandările polițiștilor

Având în vedere codul galben emis de meteorologi, autoritățile au transmis o serie de sfaturi pentru cei care pornesc la drum.


Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să aibă în atenție condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

  • În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, șoferii sunt sfătuiți să adoptați o manieră prudentă de conducere şi să evitați orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.
  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!,
  • Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
  • În condiții de trafic intens, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.
  • În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.
  • Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare! Conduceți în mod responsabil, cu multă atenție!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Accident în Huedin! O mașină a ieșit în decor și s-a răsturnat - FOTO

Val de accidente în Cluj. Mașină răsturnată în localitatea Bologa - FOTO

Accident pe drumul Cluj-Oradea, la Negreni. Mașină răsturnată și două persoane consultate de medici - FOTO

Accident în Cuzdrioara! Un șofer a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afara drumului - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter