Actualitate

FOTO. Clujul, în veșminte de sărbătoare! A început amenajarea Târgului de Crăciun și a iluminatului festiv din Piața Unirii

A început numărătoarea inversă până la sărbătorile de iarnă. În centrul Clujului a început amenajarea Târgului de Crăciun, iar în mai multe zone din oraș au fost montate deja instalațiile de iluminat festiv.

A început numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă. FOTO: Carmen LUCUȚ/monitorulcj.ro A început numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă. FOTO: Carmen LUCUȚ/monitorulcj.ro

 

 


Au mai rămas doar două săptămâni până la deschiderea Târgului de Crăciun din centrul Clujului. Cu toate că vremea încă ne duce cu gândul la vară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca au început deja pregătirile pentru Târgul de Crăciun, care se va deschide în 24 noiembrie. 

 


Iluminatul festiv a fost montat deja în mai multe zone din oraș, gata să fie luminat, conform tradiției, în ziua de 1 Decembrie. 

Clujenii vor avea două târguri de Crăciun, anul acesta

Clujenii se vor bucura în acest an de două târguri de Crăciun: unul în Piața Unirii și, în premieră, altul amenajat pe platoul Sălii Sporturilor. Reprezentanții Untold, organizatorii celor două târguri, au anunțat că târgul de Crăciun din Piața Unirii va avea loc între 24 noiembrie și 1 ianuarie, iar „Târgul de Iarnă” de pe platoul Sălii Sporturilor se deschide la 1 decembrie.


A început numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă. FOTO: Carmen LUCUȚ/monitorulcj.ro

Târgurile vor avea căsuțe, roată panoramică, carusel, scenă, animație stradală, program artistic și multe altele, însă diferența este că în acest an Târgul de Crăciun va fi organizat de UNTOLD. O altă noutate va fi un patinoar amplasat la Târgul de Iarnă de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Astfel, în Piața Unirii vor fi amplasate peste 75 de căsuțe iluminate și decorate specific sărbătorilor de iarnă, unde vor avea loc activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar vor fi comercializate și cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali. De asemenea, în Piața Unirii va fi amplasată o scenă unde vor avea loc concerte și spectacole, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, o roată panoramică, un carusel, căsuța poștală a spiridușilor și renumita Casa a lui Moș Crăciun.


A început numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă. FOTO: Carmen LUCUȚ/monitorulcj.ro

Târgul de Iarnă completează târgul de Crăciun, îl întregește și prelungește timpul alocat bucuriei specifice acestui moment al anului., Pe platoul de la Sala Sporturilor „Horia Demian”, este în pregătire al doilea târg care va fi deschis din 1 decembrie 2023. Târgul de Iarnă va fi locul ideal pentru activități specifice de sezon. Pe platou vor fi amplasate căsuțe iluminate care vor găzdui producători locali și care vor fi  decorate specific sărbătorilor de Crăciun. Tot aici, copiii se vor bucura de trenulețul spiridușilor, o scenă destinată concertelor și un patinoar de 600 mp. De la tradițional la modern, Târgul de Iarnă este un eveniment declanșat de gândul nerostit că joaca nu ar trebui să se termine niciodată, care ne îngăduie să visăm toată iarna, să ne jucăm, să ne bucurăm și să ne distrăm. 

A început numărătoare inversă până la sărbătorile de iarnă. FOTO: Carmen LUCUȚ/monitorulcj.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujenii vor avea două târguri de Crăciun. Cel din Piața Unirii se deschide în mai puțin de o lună!

abonare newsletter