Actualitate

Proiectil descoperit pe un șantier din Turda! ISU Cluj: „Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită” FOTO

Un proiectil neexplodat de artilerie a fost descoperit pe șantierul de pe strada Gelu din municipiul Turda, judeţul Cluj.

Un proiectil neexplodat de artilerie a fost descoperit pe șantierul de pe strada Gelu din municipiul Turda, judeţul Cluj/ Foto: ISU Cluj Un proiectil neexplodat de artilerie a fost descoperit pe șantierul de pe strada Gelu din municipiul Turda, judeţul Cluj/ Foto: ISU Cluj

 

 


Un proiectil de artilerie din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit, joi, pe un șantier din Turda.

 


Proiectilul a fost descoperit în timpul unor lucrări de excavație. Imediat au fost alertate autoritățile și a fost securizată zona până la sosirea echipei de pirotehniști.

„Echipa pirotehnică a ISU Cluj a desfășurat în cursul zilei de ieri o misiune de asanare a unui element de muniție neexplodat, rămas de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial. Muniția a fost găsită întâmplător, pe strada Gelu din Municipiul Turda, în timpul unor lucrări de excavație. Persoanele aflate pe șantier au procedat corect, nu au atins elementul de muniție și au apelat 112. Imediat s-au deplasat la fața locului pirotehniștii ISU Cluj, care au ridicat în siguranță un proiectil de artilerie, calibrul 75 mm. Elementul de muniție va fi ulterior distrus, în cadrul unei misiuni specifice”, a transmis ISU Cluj.


ISU Cluj: „Nu demontați din curiozitate”

Reprezentanții ISU Cluj au venit cu o serie de recomandări dacă se găsește pe stradă elemente de muniție din cele două războaie mondiale.

În cazul în care sunt descoperite, trebuie apelat imediat numărul 112. Totodată, trebuie luate în calcul următoarele aspecte: 
• Nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
• Nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
• Nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
• Nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
• Nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
• Nu lăsăți copiii să se joace cu asemenea muniții;
• Lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Palatul Federal din Elveţia şi aeroportul Ostende, evacuate din cauza unor alerte cu bombă

Proiectil neexplodat, găsit pe o stradă din Turda aflată în șantier

Ultimele Stiri
abonare newsletter