Actualitate

Vlad Obu, „copia” de la Cluj a lui Andrew Tate, și alți trei traficanți de persoane, trimiși în judecată.

Patru traficanți de persoane au fost trimiși în judecată de DIICOT Cluj. Aceștia făceau sume imense de bani de pe urma unor fete, pe care le racolau prin metoda „loverboy”, spunându-le că le iubește și că au intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie.

Vlad Obu, la Tribunalul Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro Vlad Obu, la Tribunalul Cluj / Foto: arhivă monitorulcj.ro


 


Procurorii DIICOT Cluj au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi, aflaţi în arest la domiciliu, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat.


 

„Prin rechizitoriul din data de 04.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a 4 inculpaţi (aflaţi în arest la domiciliu) pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi constituirea unui grup infracţional organizat, în sarcina unuia dintre aceştia reţinându-se şi infracţiunea de instigarea publică”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de DIICOT.


Potrivit informațiilor G4media.ro, unul dintre aceștia este Vlad Obu, un traficant de persoane cunoscut și apropiat al fraților Tate. Obu mai era supranumit și „copia” lui Andrew Tate. 

CITEȘTE ȘI:
Motivarea arestării grupării lui Vlad Obu. Victimele au ajuns la psihiatru, iar altele au avut avort spontan

 


Traficanții foloseau metoda „loverboy”

Din probele administrate rezultă că, în cursului anului 2021, trei dintre inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat la care a aderat ulterior şi cel de-al patrulea în vederea comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

„Astfel au identificat şi recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie sau concubinaj şi existenţa unor sentimente de iubire (metoda loverboy), pe care le-au adăpostit în imobile din judeţul Ilfov şi municipiile Bucureşti şi Cluj-Napoca. Ulterior, le-au determinat, prin exercitarea unor acte de violenţă fizică şi psihică, să producă materiale cu conţinut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulţilor şi să presteze activităţi din sfera videochatului, beneficiile materiale astfel obţinute fiind însuşite aproape în integralitate de către inculpaţi”, se mai arată în comunicatul DIICOT.


Fetele, obligate să-și tatueze numele traficanților

De asemenea, în vederea fidelizării persoanelor vătămate şi pentru a se asigura că acestea vor desfăşura activităţile în beneficiul exclusiv al membrilor grupului, li s-a impus să-şi tatueze numele sau portretul membrului din grup care se ocupa de exploatarea lor sexuală.

Unul dintre inculpaţi, în perioada 2022 - 2023, a îndemnat publicul, prin difuzarea de materiale scrise (carte), postarea de fişiere video pe diferite reţele de socializare şi prin promovarea unui club, la recrutarea de persoane de sex feminin şi obligarea acestora, prin constrângere morală, să creeze materiale cu conţinut sexual explicit pe platforme online, să presteze servicii videochat sau să practice prostituţia.


Polițiștii au confiscat sume de peste 12 milioane de lei (12.194.000 lei) obținute din publicarea de materiale pornografice pe internet:

„Prin rechizitoriu s-a solicitat menţinerea măsurii arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile faţă de cei patru inculpaţi, confiscarea specială a unităţilor PC, laptopurilor şi telefoanelor ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare, precum şi a sumelor de 2.231.000 de lei, 630.000 de lei, 81.000 de lei, 2.140.000 de lei şi 7.112.000 de lei, cu privire la care s-a stabilit că au fost obţinute de către inculpaţi ca urmare a publicării de materiale cu conţinut sexual explicit, pe o platformă online. Totodată, s-a solicitat menţinerea sechestrului asigurător asupra a trei autoturisme şi un ceas (toate din categoria lux), precum şi obligarea inculpaţilor la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat (trei la câte 10.000 lei, iar cel de-al patrulea la 6.000 lei)”, se menţionează în comunicatul DIICOT.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Vlad Obu a ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Cluj, unde se judecă arestarea sa preventivă/UPDATE: „Copia” lui Tate a fost arestată

Vlad Obu, „copia” lui Andrew Tate, rămâne în închisoare. Tribunalul Cluj a prelungit arestarea preventivă

Motivarea arestării grupării lui Vlad Obu. Victimele au ajuns la psihiatru, iar altele au avut avort spontan

Ultimele Stiri
abonare newsletter