Actualitate

A fost arestat preventiv șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, a fost arestat preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, a fost arestat preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu/ Foto: Direcția Națională Anticorupție Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, a fost arestat preventiv pentru luare de mită și abuz în serviciu/ Foto: Direcția Națională Anticorupție

 

 


Şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Cluj, a fost arestat preventiv joi seară, pentru mai multe infracţiuni. Bogdan Ştefan Durlea este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

 


Procurorii DNA l-au reţinut miercuri, 4 octombrie, pe Bogdan Ştefan Durlea, inspector şef teritorial în cadrul ISCTR, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Pe lângă Durlea, a mai fost arestat preventiv și Cristin Țepele, inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Cluj. Acesta este acuzat de luare de mită în formă continuată.


Potrivit deciziei transmise de Tribunalul Cluj, aceasta poate să fie contestată în 48 de ore.

Decizia Tribunalului Cluj/ Sursa: portal.just.ro

– (Durlea Bogdan Ștefan), cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de:


  • efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite;
  • folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, (…)
  • luare de mită,
  • abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, pe o durată de 30 de zile, începând din data de 05.10.2023 până în data de 03.11.2023 inclusiv.
  • (Țepele Cristin Viorel), cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), pe o durată de 30 de zile, începând din data de 05.10.2023 până în data de 03.11.2023 inclusiv”, se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Se ia mită la greu

În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de alţi patru inculpaţii. Este vorba de Sorin Gelu Baicu, Mircea Mihai Pop şi Vasile Şofron, inspectori de trafic la ISCTR Cluj, precum şi de viceprimarul comunei Sârbi din judeţul Bihor, Florin Mădălin Popovici. Cel din urmă este cercetat pentru dare de mită, complicitate la dare de mită şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

„Infracţiunile reţinute în sarcina celor cinci inspectori de trafic rutier ar fost comise tot în legătură cu «protecţia» asigurată mai multor societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care aceştia urmau să le desfăşoare şi nu ar fi luat măsurile legale de sanţionare cu privire la încălcările legii pe care le-ar fi constatat (...).În plus precizăm că, în lunile august 2021 şi noiembrie 2022, pentru «serviciile» amintite mai sus, suspectul Ţepele Cristin Viorel ar fi primit de la un om de afaceri şi de la inculpatul Popovici Florin Mădălin, care ar fi administrat în fapt o societate comercială cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, materiale de construcţii în valoare de 2.856 lei şi echivalentul în lei a sumei de 5.000 euro”, se arată în comunicatul DNA.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se ia șpagă la greu la Transporturi în Cluj! Încă doi inspectori, ridicați de DNA pentru luare de mită

Dumitru Buzatu, reținut de procurorii DNA! Denunțătorul care a colaborat cu DNA, un om de afaceri din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter