Actualitate

Ordonanța care impune taxe mai mari și condiții de funcționare pentru jocurile de noroc, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă care reglementează domeniul jocurilor de noroc. Care sunt cele mai importante prevederi?

OUG pentru jocurile de noroc, adoptat de guvern/Foto: Depositphotos.com OUG pentru jocurile de noroc, adoptat de guvern/Foto: Depositphotos.com

 

 


Recent, Guvernul a publicat proiectul de ordonanță de urgență care reglementează activitatea în domeniul jocurilor de noroc. În ședința de joi a Executivului, Ordonanța de Urgență a fost adoptată.

 


„Un subiect care a stârnit interes este cel legat de noile reglementări privind jocurile de noroc. Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Actul normativ mai prevede ca „dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc să fie acordat doar societăţilor înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind spaţiul economic european sau din Confederaţia elveţiană, care au înregistrat un sediu permanent în România”, potrivit sursei citate. 


De asemenea, ordonanţa mai prevede înfiinţarea unui registru accesibil online al companiilor şi sediilor în care se autorizează aceste activităţi.

Ministerul Finanţelor urmează să propună norme de aplicare pentru acest act normativ adoptat, termenul fiind de 30 de zile.


Noi reglementări pe piața jocurilor de noroc

Potrivit noilor reglementări, taxele de licenţiere şi de autorizare a organizatorilor de jocuri de noroc din România vor fi majorate.

Proiectul prevede că statul poate acorda licențe doar societăților înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în state semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European sau din Confederaţia Elveţiană care au înregistrat un sediu permanent în România.
Actul normativ stabilește, de asemenea, noi măsuri pentru prevenirea și combaterea dependenței de jocuri de noroc. 


CITEȘTE ȘI: 
Noi reguli pentru jocurile de noroc: taxe mai mari, bază de date cu jucătorii și fără alcool în săli

Astfel, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) va gestiona o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile, constituită la nivel național, care va permite consultarea în timp real de către toți operatorii de jocuri de noroc, în vederea asigurării și facilitării implementării prevederilor legale din această materie.

Cresc contribuțiile organizatorilor de jocuri de noroc.

70% din veniturile ONJN vor ajunge la bugetul de stat.

Comercializarea alcoolului va fi interzisă în sălile de jocuri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Noi reguli pentru jocurile de noroc: taxe mai mari, bază de date cu jucătorii și fără alcool în săli

abonare newsletter