Actualitate

Corpul profesoral şi reprezentanţii studenţilor din UBB aleg noul rector

<p>Corpul profesoral şi reprezentanţii studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) se prezintă, joi, la urne, pentru a-l alege pe noul rector al instituţiei, în mandatul 2012-2016, în competiţia pentru funcţia de conducere concurând cinci profesori universitari cu specializări diferite - economistul Cristina Ciumaş, psihologul Daniel David, sociologul Eniko Vintze, istoricul Ion Aurel Pop şi fizicianul Decebal Radu Ciurchea, informează Agerpres.</p>

În foaierul Colegiului Academic sunt instalate 14 cabine de vot. Buletinele de vot au fost numărate şi verificate de cei 46 de membri ai Comisiei de Alegeri a UBB. Urnele se vor închide la 17,00, iar rezultatele scrutinului vor fi publicate pe site-ul universităţii. Pentru a fi ales din primul tur de scrutin, rectorul trebuie să întrunească majoritatea simplă a voturilor valabil exprimate. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu va obţine 50% plus unu din voturi, se va organiza al doilea tur de scrutin - la şapte zile de la desfăşurarea primului tur - la care vor participa doar primii doi clasaţi.

Candidaţii la funcţia de conducere şi-au prezentat, în trei dezbateri, la care au participat sute de cadre didactice şi studenţi, proiectele manageriale şi au răspuns întrebărilor adresate de Comisia de Alegeri a UBB şi de public.

 

abonare newsletter