Actualitate

Avertizare meteo! Clujul, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de averse cu caracter torențial, vijelii și grindină pentru Cluj și alte județe din țară, valabilă până luni.

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină pentru Cluj/Foto: Depositphotos.com Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină pentru Cluj/Foto: Depositphotos.com

 

 


Meteorologii au emis, duminică, o atenționare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, ploi cu caracter torențial și grindină

 


Printre județele vizate de atenționarea meteo se regăsește și Clujul. 

Atenționarea meteo este valabilă de duminică, ora 10:00, până luni, ora 6:00. 


„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului. 

Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55...70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp”, arată Administrația Națională de Meteorologie. 


Clujul, vizat de un Cod galben de instabilitate atmosferica/Foto: ANM

Astfel de fenomene se vor semnala local pe parcursul nopții de duminică spre luni și luni, și în regiunile sudice, potrivit meteorologilor. 

Foto: Depositphotos.com
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea ne joacă feste. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter