Actualitate

Atenționare meteo! Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în Cluj

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de averse cu caracter torențial, vijelii și grindină pentru Cluj și alte 22 de județe, valabilă pe parcursul zilei de joi.

Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină pentru Cluj/Foto: Depositphotos.com Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină pentru Cluj/Foto: Depositphotos.com

 

 


Clujul s-a aflat miercuri sub avertizări succesive de Cod portocaliu de vreme severă, cu fenomene meteo extreme, iar populația a fost avertizată prin intermediul mesajelor de tip RO-ALERT

 


Pe parcursul zilei de joi, până la ora 22:00, în Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55 - 60 km/h), izolat vijelii şi grindină.


Cod galben de ploi, vijelii și grindină în Cluj și alte județe din țară/Foto: ANM

În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi, izolat, peste 40 l/mp.

„Astfel de fenomene vor fi izolat şi în celelalte regiuni”, precizează meteorologii.


Judeţele avertizate sunt: Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.


Foto: Depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Alertă extremă! Cod Portocaliu de averse torențiale și vijelii pentru noi localități din județul Cluj

Avertizare RO-ALERT! Cod Portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în Florești și alte localități din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter