Actualitate

Zi de foc pentru salvamontiști. O persoană a murit, iar alți 13 răniți au ajuns la spital. Un clujean a avut nevoie de ajutor.

Final de august incendiar pe munte. Un clujean a avut nevoie de ajutor, iar alte 13 persoane au ajuns la spital, în urma intervențiilor salvatorilor montani. Din păcate, o persoană a murit.

Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont Intervenție Salvamont/Foto: Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont

 

 


Încă o zi de foc pentru salvamontiștii din întreaga țară, solicitați să intervină la un număr ingrijorător de mare de evenimente montane

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 28 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. În cazul solicitărilor de ajutor, un apel a fost înregistrat din județul Cluj, în cazul unui clujean care a avut nevoie de sprijin montan. 


Astfel, au fost înregistrate 6 apeluri - Salvamont Municipiul Brașov, 5 apeluri - Salvamont Argeș, 3 apeluri - Salvamont Neamț, 2 apeluri - Salvamont Harghita, 2 apeluri - Salvamont Gorj, 2 apeluri - Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni, 1 apel - Salvamont Prahova, Salvamont Bușteni și Salvamont Dâmbovița, 1 apel - Salvamont Alba, 1 apel - Salvamont Sibiu, 1 apel - Salvamont Maramureș, 1 apel - Județul Cluj, 1 apel - Salvamont Județul Brașov, 1 apel - Județul Prahova, 1 apel - Județul Sibiu.

CITEȘTE ȘI: 
Clujean, salvat cu elicopterul SMURD din Munții Făgăraș. I s-a făcut rău în zona „La trei paşi de moarte”

 O persoană a murit, fiind predată Institutului de Medicină Legală. De asemenea, 11 persoane au ajuns la spiotal, iar alte 2 au fost transferate pentru îngrijiri medicale cu elicopterul SMURD.


„În cazul acestor intervenții au fost salvate 35 persoane, 11 dintre acestea fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital și 2 persoane au fost predate la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. Din păcate o persoană a decedat și a fost predată la Serviciul IML”, informează Salvamont România prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.  

În plus, au fost înregistrate 38 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.


În cele doua zile ale acestui ultim weekend din luna August salvamontistii din întreagă țară au intervenit la 58 de acțiuni de salvare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujean, salvat cu elicopterul SMURD din Munții Făgăraș. I s-a făcut rău în zona „La trei paşi de moarte”

Zi de foc pentru salvamontiști. Un clujean a avut nevoie de ajutor, alte 8 persoane rănite au ajuns la spital

Ultimele Stiri
abonare newsletter