Actualitate

Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023: înscrieri prelungite și premii în valoare totală de peste 14.000 de euro (P)

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) prelungește înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023.

Astfel, directorii și directorii adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice și private din România mai pot aplica pentru unul dintre cele patru premii până pe 22 august (ora 23.59). Înscrierea se face online.  

 Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment unic care apreciază la scenă deschisă poveștile de succes ale liderilor educaționali care fac diferența pentru copii și transformă școlile din România. Totodată, este singurul eveniment care aduce împreună liderii din școli și pe cei din business, reprezentanți din sectorul non-profit și din cel public, determinați să genereze schimbarea necesară pentru viitorul școlilor din țara noastră. 


„Credem în puterea directorului de școală ca lider al comunității școlare. În fiecare an, AVE celebrează și recunoaște rolul directorilor, cei care inspiră și contribuie la transformarea comunității lor și implicit a educației din România. Este nevoie ca aceste modele de leadership și abordare antreprenorială, sustenabilă și care obțin rezultate să fie vizibile și cunoscute. Știm că împreună transformăm educația din România și vrem să îi cunoaștem pe acei care își asumă responsabilitatea de a asigura o experiență educațională de calitate pentru fiecare copil din școala pe care o coordonează”, spune Silvia Toth, Director Programe Educaționale, AVE. 

Asociația pentru Valori în Educație premiază începând din 2017 directorii de școală care, prin eforturile și proiectele pe care le implementează, schimbă școlile și comunitățile din care fac parte. Anul acesta are loc a șaptea ediție a Galei Premiilor pentru Directorii Anului, care se va desfășura pe 9 octombrie, la Ateneul Român.  


 Premii de peste 14.000 de euro și acces la programul AVE pentru câștigătorii Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2023 

 Înscrierea se face prin completarea, până pe 22 august, ora 23.59, a unui formular disponibil online, unde fiecare director poate aplica pentru cel mult două categorii de premii din cele trei posibile - Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse. Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2023. 


Mai mult, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate încuraja să aplice prin completarea unui formular de recomandare care durează maximum 5 minute.  

Prin intermediul Galei Premiilor pentru Directorii Anului este recunoscut rolul strategic al directorului de școală în procesul de modernizare a educației. AVE premiază 4 directori de școală în cadrul următoarelor categorii: Inovare, Antreprenoriat, Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023. Pentru fiecare categorie va fi acordat un premiu în valoare de 3.500 de euro cu scopul de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect. De asemenea, aceștia primesc și un loc în programul AVE de transformare a școlilor din România.   


Pentru categoria Inovare, sunt căutați directorii care gândesc altfel, găsesc soluții inovatoare, abordează într-un mod cu totul diferit o problemă cronică a școlii pe care o coordonează. La categoria Antreprenoriat, sunt premiați directorii ale căror inițiative demonstrează eficiență antreprenorială în situații în care resursele nu sunt suficiente, iar Egalitatea de Șanse premiază directorii care reușesc să aducă mai aproape de școală elevii vulnerabili din comunitățile lor. Marele premiu va fi acordat acelui director care va surprinde prin calități de leadership excepționale, viziune și rezultate remarcabile care fac o diferență pentru copii. 

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se fac în mai multe etape, pentru care au fost cooptați specialiști din diferite domenii. Comisiile de jurizare alocate fiecărei categorii de premiu vor fi compuse din minimum șapte membri, majoritatea reprezentanți ai mediului de afaceri, specialiști în recrutare și educație, precum și câte un reprezentant al elevilor și un jurnalist.  


Gala Premiilor pentru Directorii Anului este la a șaptea ediție și își propune să devină o tradiție. Evenimentul, organizat de Asociația pentru Valori în Educație, are rolul de a oferi sprijin și recunoaștere directorilor de școală, dar și să creeze un mediu în care educația să fie apreciată și valorizată, inspirând și mobilizând întreaga comunitate și lideri din diferite sectoare pentru a se implica în transformarea educației.

****    

 Despre Asociația pentru Valori în Educație  

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.  

CITEȘTE ȘI:

Concursul pentru directorii de școli se apropie de final. Un liceu din Huedin, în topul preferințelor candidaților

abonare newsletter