Actualitate

Avertizare meteo de vreme severă. Clujul, sub cod galben de ploi, vijelii și grindină

Meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme severă, cu ploi torențiale, vijelii și grindină. Instabilitatea atmosferică rămâne ridicată până în dimineața zilei de luni.

Avertizare meteo de vreme instabilă, ploi și furtuni, emisă de ANM/Foto: Depositphotos.com Avertizare meteo de vreme instabilă, ploi și furtuni, emisă de ANM/Foto: Depositphotos.com

 

 


Avertizare meteo ANM de Cod portocaliu, valabilă în intervalul 6 august, ora 10.00 - 7 august, ora 03.00.

 


De asemenea, este în vigoare şi o avertizare meteo de Cod galben, inclusiv pentru județul Cluj, valabilă în intervalul 6 august, ora 10.00 - 7 august, ora 06.00.

Avertizarea meteo de la ANM se referă la vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină, în mai multe judeţe din ţară.


Cod Portocaliu de ploi și vijelii 

06 Aug 2023, ora 10:00

Interval de validitate: 06 Aug 2023, ora 15:00 - 07 Aug 2023, ora 03:00


Fenomene: instabilitate atmosferică accentuată

În Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. 


Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torenţiale, descărcări electrice şi grindină. 

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 35...40 l/mp şi izolat peste 50...60 l/mp.

Cod Galben de vreme instabilă, ploi și vijelii în Cluj

Interval de valabilitate: 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Coduri portocaliu și galben de vreme severă, cu furtuni și vijelii, emise de meteorologi pentru duminică, 6 august/Foto: ANM

În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. 

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp, potrivit avertizării meteorologice emise de  Administrația Națională de Meteorologie. 

În Cluj, duminică, maxima zilei se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius. Seara temperaturile se vor situa în jurul valorii de 14 grade.

Foto: Depositphotos.com

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Temperaturile scad de la o zi la alta. Ploi și vreme instabilă în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter