Actualitate

COD GALBEN de vreme rea. O parte din județul Cluj, afectată de vijelii și grindină

Meteorologii au emis un cod galben de vijelii și grindină pentru mai multe județe din România, inclusiv Cluj.

Nori care prevestesc furtuna / Foto: monitorulcj.ro Nori care prevestesc furtuna / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Avertizarea de cod galben este valabilă doar luni, între orele 10:00 - 21:00, conform ANM - Administrației Naționale de Meteorologie. Codul galben de vreme rea va fi valabil numai într-o parte a județului Cluj, în zona montană.

Județele afectate de codul galben / Foto: ANM

„Va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și pe alocuri de peste 30...40 l/mp. Notă: Astfel de fenomene vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a țării”, transmite ANM.


Cu toate acestea, prognoza meteo arată că și în Cluj-Napoca vor fi ploi luni, însă vremea se schimbă brusc în zilele următoare. În această săptămână vor fi înregistrate chiar și temperaturi care ajung la 32 de grade Celsius, pe lângă furtuni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc: „Clujul, singurul oraș din țară cu un plan de acțiune climatică / Crește exponențial numărul urgențelor medicale legate de căldură”

Căldură mare, mon cher! Spații de răcorire pe vreme de caniculă, amenajate de Primăria Cluj-Napoca

abonare newsletter