Actualitate

Patru tineri, amendați cu 21.000 de lei pentru acte de vandalism. Au inscripționat pereții unui parking din Mănăștur cu desene de tip graffiti

Câțiva tineri au fost sancționați de polițiștii locali cu amenzi de zeci de mii de lei pentru că au vandalizat un parking din cartierul Mănăștur.

Mai multe persoane au fost amendate de Poliția Locală pentru desene de tip graffiti într-un parking din Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com Mai multe persoane au fost amendate de Poliția Locală pentru desene de tip graffiti într-un parking din Cluj/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


Polițiștii locali din cadrul Secției 4 au depistat, la sfârșitul săptămânii trecute, patru persoane care făceau desene cu graffiti în cartierul Mănăștur. Trei dintre acestea au inscripționat pereții parkingului Minerva, iar una a acționat în zona skatepark-ului din Parcul Rozelor. 

 


Skatepark Rozelor, vandalizat cu desene de tip graffiti/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

„Pentru faptele comise, cei patru au primit sancțiuni în valoare de 21.000 lei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991, le-au fost confiscate materialele”, informează reprezentanții administrației locale. 

Materiale pentru graffiti, confiscate de polițiști/Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

De asemenea, prin procesul-verbal de constatare a contravenției, aceștia vor trebui să curețe și să aducă la forma inițială pereții pe care i-au inscripționat.


Primăria oferă artiștilor locali posibilitatea de a-și exprima creativitatea, exersând astfel diferite tehnici de realizare a artei stradale. 

Proiectul „Legal Wall - perete legal pentru exersarea artei stradale” a presupus amenajarea unui perete cu suprafața de 81 mp la podul Aurel Vlaicu din cartierul Mărăști. Această zonă poate fi utilizată în baza regulamentului amplasat la locație.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată! FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter