Actualitate

Cum să faci rutina de îngrijire mai distractivă pentru cei mici (P)

Obiceiurile sănătoase se învață încă din copilărie, iar construirea unei rutine de îngrijire este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă.

Totuși, motivarea celor mici nu este întotdeauna o treabă ușoară, de aceea poți oricând să integrezi elemente educative în activitatea lor preferată – joaca. Nu este nevoie să cauți ceva complicat. Este suficient să introduci puțină spumă înainte de baia de seară sau să transformi spălatul pe dinți într-un cântecel, astfel încât fiecare etapă de îngrijire să fie mai distractivă. Învățând prin joacă, cei mici își vor dezvolta curiozitatea și vor asimila totul mai ușor. Iată câteva idei: 

Realizează un To Do List creativ


Stabilește împreună cu cel mic câteva activități de rutină în timpul zilei, dar și care sunt pașii înainte de culcare – bem apă, ne spălăm pe mâini, pe față și pe dinți, ne punem pijamalele și citim o poveste. De asemenea, stabiliți din timp că băița trebuie să facă parte din rutina de îngrijire și găsiți modalități de a-l motiva pe cel mic. Notați-le pe toate într-un tabel, pe care puteți să îl desenați împreună și folosiți abțibilduri sau creioane colorate pentru a bifa fiecare activitate îndeplinită. În felul acesta, cel mic nu va mai percepe etapele de îngrijire ca pe niște obligații, iar cu timpul își va construi propria rutină. 

Folosește produse de tip spumă 


Atunci când vine vorba despre baie, micii exploratori vor mai multă distracție și aventură, iar un produs de tip spumă va fi cu siguranță preferatul lor. Noua gamă Gerovital Kids conține patru astfel de produse de tip spumă, delicate cu pielea copiilor și a bebelușilor, cu o textură fină și pufoasă și cu arome precum bezelele, fructele de pădure sau vanilia, pe placul celor mici. Integrează un astfel de produs în rutina de spălare a celui mic și în mod sigur nu vei da greș. 

Creează un obicei zilnic din spălatul pe dinți


Această activitate poate părea destul de plictisitoare pentru cei mici, însă puteți găsi împreună o activitate amuzantă care să îl energizeze pe cel mic în timpul spălatului pe dinți – cum ar fi să dați play unui cântecel preferat. Astfel, le veți distrage atenția, iar dinții lor vor fi curați și strălucitori fără prea multă muncă de convingere. Încercați Pasta de Dinți Gerovital Kids, cu aromă de zmeură și îndulcită cu ștevie naturală, pentru a face spălatul pe dinți și mai plăcut pentru copii.

Spălatul mâinilor, esențial înainte de masă


Ideea de bacterii poate fi greu de înțeles de către cei mici, însă e important să îi educi din timp în privința acestora și a modului în care ele pot rămâne pe mâini dacă nu sunt îndepărtate regulat și corect. Introdu în rutina lui spălatul regulat pe mâini, pe care învață-l să îl practice înainte de orice – înainte și după masă, înainte și după somn, înainte și după ce consumă desertul preferat. Pentru a te asigura că spălatul pe dinți devine, în timp, un obicei bun, folosește Săpunul lichid spumă Gerovital Kids și încurajează-l să scape de toate „bacteriile” de pe mânuțe.  

Noua gamă Gerovital Kids este ușor de recunoscut la raft datorită simbolului distinctiv, Oița – un personaj inofensiv, moale, asociat cu momentul somnului. Simbolul Oiței este integrat în identitatea vizuală a gamei în ipostaze diferite, specifice utilizării fiecărui produs. Oița îl va îndruma pe cel mic în dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de igienă și îngrijire, devenind cel mai bun prieten al lui în acest proces.

CITEȘTE ȘI:

Farmec relansează gama de produse dermatocosmetice Gerovital H3 Derma+ cu o nouă imagine și cu tratamente complete pentru diverse sensibilități și probleme ale tenului, pielii și părului(P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter