Actualitate

Pietonii, forțați să circule pe carosabil pe drumul Sf. Ioan, pe lângă mașinile parcate: „Șoferii conduc cu viteză, e periculos pentru trecători”

În lipsa unui spațiu bine delimitat, pietonii care se deplasează pe drumul Sfântul Ioan, în zona Roata Făget, sunt forțați să circule pe partea carosabilă, pe lângă mașinile parcate în zonă, sau să traverseze strada ilegal, punându-și viața în pericol.

Pietonii, forțați să circule pe drum, în zona Roata Făget, pe lângă mașinile parcate / Foto: Virgil Puiac Pietonii, forțați să circule pe drum, în zona Roata Făget, pe lângă mașinile parcate / Foto: Virgil Puiac

 

 


Pe drumul Sf. Ioan din Cluj-Napoca, în zona Roata Făget, pietonii sunt forțați să se deplaseze pe partea carosabilă, pe lângă mulțimea de mașini parcate în zonă. 

Situația pe drumul Sfântul Ioan, Mașinile ocupă puțin spațiu și din carosabil / Foto: Virgil Puiac

Aceștia își pun viața în pericol pentru a ajunge acasă, la blocurile de locuințe din zonă, având în vedere și faptul că pe drumul Sfântul Ioan frecvent șoferii circulă cu viteză.  


Problema este că trotuarul de pe partea cu restaurantul Roata Făget se termină brusc.

Trotuarul care se termină pe drumul Sf, Ioan și trecerea de pietoni din zona Roata Făget / Foto: Google Maps

Iar dacă pietonii traversează strada la singura trecere de pietoni din zonă, ajung pe o parte a drumului plină de mașini (dintre care unele ajung până la carosabil), unde nu au spațiu ca să se deplaseze în siguranță spre zona blocurilor și caselor. 


Dacă pietonii aleg să-și continue drumul pe trotuarul de peste drum de Roata Făget, aceștia sunt obligați să traverseze strada ilegal puțin mai încolo. Așa că, nicicum nu e bine.

Drumul Sfântul Ioan - zona în care sunt nevoiți să treacă strada ilegal pietonii ca să ajungă la case și blocuri / Foto: Virgil Puiac

Situația a fost semnalată de un tânăr care locuiește în zonă, Virgil Puiac, care a depus și o sesizare la Poliție.


„Problema e că acel drum are trotuarul pe o parte și când se termina acel trotuar te trezești în stradă... Ca sa poți să ajungi la blocurile și casele din zonă trebuie să treci strada folosind singura trecere aflată la capătul acelui trotuar. Iar acea trecere de pietoni nu te ajută mult deoarece partea respectivă de drum e plină de mașini, iar pietonii sunt forțați să meargă pe carosabil. Dacă decidem să nu folosim acea trecere, suntem forțați oricum să trecem strada mai în față, dar ilegal. Este o zona în care se conduce cu viteză, politia știe și mai stă cu radarul ocazional”, a declarat, pentru monitorulcj.ro, Virgil Puiac. 

Pietoni care își riscă viața pe drumul Sfântul Ioan / Foto: Virgil Puiac

Pe lângă cei care vor să ajungă la blocuri, mai sunt și familii care merg la pădure, folosind acel drum. Virgil a evidențiat și că în zonă circulă și copiii cu bicicletele și vârstnicii, care sunt nevoiți să meargă printre mașini. Totodată, și circulația autobuzelor este încurcată:


„Și e periculos pentru locuitorii din zonă și pentru turiștii care vin să ia o gura de aer în Făget. Sunt familii venite la pădure, copii cu biciclete și pensionari care merg printre mașini, fiind împinși de situație. Autobuzul care are stație lângă Roata Făget nu poate întoarce din cauza mașinilor parcate în stație și de multe ori blochează drumul spre poligon. Parcă situația e desprinsă dintr-un film. Probabil niște stâlpișori ar ajuta, ca să nu mai parcheze șoferii acolo. Este destul loc pentru mașini pe drumul spre poligon…”, a mai spus, pentru monitorulcj.ro, tânărul.

În sesizarea sa, Virgil a evidențiat că situația este la fel de peste un an de zile.

Am contactat Primăria în legătură cu această problemă. Situația se cunoaște, iar instituția face demersuri pentru rezolvarea problemei. În zonă se va deplasa o echipă pentru a verifica statusul juridic al terenului. Dacă este domeniu public, soluția ar fi instituirea unor parcări paralele cu bordura și a unui rând de separatori către gardul viu, spațiu care va fi destinat pietonilor. În cazul în care este vorba de un domeniu privat, se vor căuta alte soluții de compromis pentru a asigura siguranța pietonilor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Un clujean și-a parcat mașina fără jenă la trecerea de pieton, lângă marcajul STOP

Peste 5.000 de mașini PARCATE ILEGAL, ridicate de Poliția Locală în 2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter