Actualitate

Dosar penal în cazul accidentului din Apahida, unde acoperișul Căminului Cultural s-a prăbușit peste muncitori

Poliția a deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate în muncă în urma prăbușirii acoperișului Căminului Cultural din Apahida peste o echipă de muncitori.

Dosar penal pentru nerespectarea securității în muncă, în urma accidentului din Apahida/Foto: ISU Cluj Dosar penal pentru nerespectarea securității în muncă, în urma accidentului din Apahida/Foto: ISU Cluj

 

 


Pompierii clujeni au intervenit cu ambulanțe SMURD și mai multe autospeciale în Apahida, după ce tavanul unui imobil aflat în reabilitare s-a prăbușit, joi, peste mai mulți muncitori. Patru persoane au fost rănite și transportate ulterior la spital pentru îngrijiri medicale. Una dintre victime este în stare gravă. 

 


Polițiștii clujeni au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. 

„La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 09.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la un imobil situat pe strada Libertății, din localitatea Apahida, 4 muncitori au fost răniți după ce tavanul clădirii ar fi căzut peste ei”, informează Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Cluj. 


La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, care efectuau lucrări de reabilitare a imobilului, moment în care tavanul și acoperișul clădirii s-a prăbușit peste ei.

Bărbații au fost preluați, în stare de conștiență, de echipajele medicale și au fost transportați la spital pentru mai multe investigații.


„Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă”, informează IPJ Cluj. 

Dosar penal pentru nerespectarea securității în muncă, în urma accidentului din Apahida/Foto: ISU Cluj

Institutul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a deschis o anchetă în cazul accidentului de muncă înregistrat în dimineața zilei de joi în comuna Apahida. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Tavanul Căminului Cultural din Apahida s-a prăbușit peste o echipă de muncitori. Patru persoane rănite VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter