Actualitate

În ultimele cinci luni, pensia medie a magistraților a crescut cu 222 de lei. A pensionarilor obișnuiți, cu doi lei. Numărul magistraților pensionați a crescut exploziv

În ultimele cinci luni, pensia medie a magistraților a crescut cu 222 de lei, în timp ce cea a pensionarilor obișnuiți, cu doi lei.

Cum a crescut pensia medie a magistraților în ultimele cinci luni/Foto: Consiliul Superior al Magistraturii Facebook.com Cum a crescut pensia medie a magistraților în ultimele cinci luni/Foto: Consiliul Superior al Magistraturii Facebook.com

 

 


În acest interval de timp, numărul magistraților cu pensie specială a crescut cu 390. Numărul pensionarilor obișnuiți a scăzut cu 4.707, arată date obținute de DeFapt.ro. 

 


În 2023, numărul pensionarilor speciali magistrați a crescut deja cu 390. În primele cinci luni, s-a pensionat un număr de magistrați aproape cât cel din tot anul 2022.

Cea mai mare pensie specială plătită unui fost magistrat depășește 50.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:

Magistrații clujeni, în grevă pentru pensii. Cum va fi perturbată activitatea instanțelor?

Consiliul Superior al Magistraturii susține că inițiativa de reformare a sistemului de pensii este de o „gravitate deosebită” și aduce atingere independenței justiției și statutului magistraților.

Citește articolul integral pe DeFapt.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Magistrații clujeni, în grevă pentru pensii. Cum va fi perturbată activitatea instanțelor?

Judecătorii clujeni solicită păstrarea pensiilor de serviciu. Curtea de Apel Cluj: „Reforma va avea efecte dezastruoase asupra calității actului de justiție”

Ultimele Stiri
abonare newsletter