Actualitate

Tânărul din Cluj împușcat de polițiști pentru că le-a furat arma, arestat preventiv. Agresorul a fost externat din spital și dus direct la audieri

Tânărul împușcat săptămâna trecută de oamenii legii pentru că ar fi sustras arma unui polițist a fost arestat.

Agresor împușcat în Săcuieu/ Foto: Sindicatul Europol - Facebook Agresor împușcat în Săcuieu/ Foto: Sindicatul Europol - Facebook

 

 


Un incident grav a avut loc la începutul lunii iunie în localitatea Săcuieu, județul Cluj, unde polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul de urgență 112 cu privire la faptul că mai mulți cetățeni de etnie rromă fură material lemnos dintr-o pădure, proprietate privată.

 


În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma și mijloacele din dotare aflate pe centura polițiștilor iar la un moment dat tocul cu arma aflată pe centura polițistului s-a rupt. Bărbatul a profitat de acel moment, a luat în mână arma, a îndreptat-o spre polițiști și pădurar cu scopul vădit de a o folosi. Pentru că agresorul nu s-a supus somațiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situație evidentă în care viața persoanelor de față era pusă în pericol, polițistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său și a executat două focuri în plan vertical. Pentru că nici în urma acestor somații, agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână.

Tânărul, arestat preventiv pentru 30 de zile

După ieșirea din spital, tânărul a fost arestat.


„Tânărul implicat în incidentul în care a fost împușcat de către polițiști în data de 4 iunie, la Săcuieu, a fost externat din spital și dus direct la audieri. După îndeplinirea procedurilor judiciare, procurorul de caz a decis să prezinte instanței propunerea de arestare preventivă. 

Ancheta a fost inițiată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin și ulterior preluată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.


Rostas Maidan, în vârstă de 20 de ani, a fost externat de la Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca, unde a stat internat timp de 4 zile, după ce a fost împușcat în picior de către unul dintre polițiștii din Huedin. În cursul zilei de 9 iunie, Rostas a fost dus la audieri, iar procurorul a propus arestarea sa preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a admis cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și a emis mandatul de arestare pe numele lui Rostas Maidan. Acesta va fi plasat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Cluj pentru următoarele 30 de zile.


Evenimentul în care tânărul a fost împușcat de către polițiști a redeschis interesul dezbaterea referitoare la necesitatea dotării polițiștilor cu mijloace de intervenție neletale, precum dispozitivele cu electroșocuri, de tip Taser Gun”, a transmis Sindicatul Europol.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Polițiștii care au împușcat un agresor la Cluj, asaltați de 60 de persoane de etnie rromă: „Violențe și asupra medicilor, o mașină de poliție distrusă”

Tânăr aflat la furat de lemne, împușcat de polițiști în jud. Cluj! Încerca să fure și pistolul. Care e starea lui?

Ultimele Stiri
abonare newsletter