Actualitate

50 de urgențe în Cluj în 24 de ore. Zeci de persoane au avut nevoie de ajutor de la SMURD

În doar 24 de ore, pompierii au efectuat 1.393 misiuni pentru salvarea persoanelor și animalelor, la nivel național. În Cluj, zeci de persoane au avut nevoie de ajutorul echipajelor SMURD.

Pompier SMURD / Foto: IGSU - Facebook Pompier SMURD / Foto: IGSU - Facebook

 

 


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor şi animalelor din medii ostile vieţii sunt câteva exemple dintre cele 1.393 misiuni desfăşurate de pompieri, în 24 de ore, la 9 mai 2023, potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

 


În ultimele 24 de ore, echipajele operative au acţionat pentru stingerea celor 42 de incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat 141 de misiuni pentru protecţia comunităţilor.

1.213 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD

La nivel naţional, 1.213 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Cele mai multe solicitări au fost gestionate în zona Bucureşti-Ilfov (289 cazuri), urmată de judeţele Timiş (53 cazuri), Cluj (50 cazuri) şi Mureş (50 cazuri).


Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

De asemenea, în perioada de referinţă, la nivel naţional, au fost transmise 9 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, privind prezenţa animalelor periculoase (urşi) în judeţele Alba (1), Buzău (1), Cluj (1), Harghita (2) Mureş (3) şi Vâlcea (1).


Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor din dinamică, 190 pompieri şi 156 de mijloace tehnice se află la graniţa cu Republica Moldova şi Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT! Vindeau drogurile cu 200 de lei doza. FOTO

O nouă șansă la viață. O familie îndoliată a salvat viața a doi clujeni fiind de acord cu prelevarea de organe

abonare newsletter