Actualitate

Directorul Operei, Rareş Trifan, achitat de Curtea de Apel Cluj

<p>Directorul Operei Române din Cluj-Napoca, Rareş Trifan, a fost achitat ieri de Curtea de Apel Cluj, în cazul de conflict de interese pentru care a fost cercetat. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.</p>

Prezent la audieri, Demeter Andras, consilier în cadrul Ministerului Culturii i-a luat apărarea lui Trifan declarând că toţi specialiştii care se află la conducerea instituţiilor de cultură din ţară sunt deopotrivă directori şi artişti. Situaţia este similară cu cea întâlnită în învăţământ sau spitale, unde managerii sunt şi profesionişti în domeniile lor şi pot fi oricând în situaţia lui Trifan.

„Toţi specialiştii care asigură acum un sistem de cultură se vor retrage, pentru a nu risca sancţiuni, în cazul în care directorul Rareş Trifan va fi condamnat de Curtea de Apel Cluj”, a spus el.

Trifan a fost acuzat de conflict de interese pentru că, în calitate de director general al Operei Române din Cluj, a încheiat un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, pentru suma de 7.250 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter